Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray 2- Beşiktaş 1 - Hakem 1

Galatasaray 2- Beşiktaş 1 - Hakem 1
 

Galatasaray- Beşiktaş


Büyük derbi öncesi Galatasaray Beşiktaş'a nazaran daha oturmuş gözüksede. Beşiktaş daha doğrusu Mustafa Denizli bu tip maçlarda süpriz yapmayı çok seven bir Teknik Direktör. Galatasarayın son zamanlarda yakalamış olduğu ivmeyi bu maçtada devam ettireceği kanısındayım. Eğer Beşiktaş kendi oyunundan ziyade Galatasaray'ın oyununu engellemey veya onlara ayak uydurmaya çalışırsa kalesinde göreceği goller ile maçtan kopacak ve ligin ilk yarısının sonuna doğru lige havlusunu atmış olacak.

Maçı etkileyecekler:
Galatasaray 2- Beşiktaş 1 - Hakem 1
Cüneyt Çakır, Arda Turan, Lincoln ve Mustafa Denizli.

Uzun zamandır bırakın büyük maçları, herhangi üç büyüklerin oynadığı maça bile verilmeyen(UEFA klasmanında daha iyi yerlere gelebilsin diye, yıpranmaması gerekirmiş büyük takım maçlarıyla) bu hakem arkadaşımız bu kadar önemli ve atmosferi çok yüksek bir maçta nasıl bir performans sergileyeceği gerçekten herkesin merak ettiği bir konu. Cüneyt hoca kararlarına güvendiğim ama uzu zamandır izlemediğim bir hakem olduğundan dolayı herkez gibi benide birazcık kaygılandırıyor.

Son haftaların en iyi oyuncularından birisi olan Lincoln çok tekme yiyen bir oyuncu. Eğer Ali Tandoğan veya bir başkası ile markaj altına alınmaya çalışılınırsa. Sertliğe prim vermeyen Cüneyt Çakır muhtemelen Lincoln'ü tutan Beşiktaşlı oyuncuyu kırmızı kart ile oyun dışında bırakacak. Aynı şey Galatasaray'da Servet içinde geçerli, özellikle araya atılan toplarda tehlike yaratan Holosko gibi hızlı oyuncuları tutmakta zorlanan Galatasaray savunması kart konusunda çok dikkatli olmalı.

Kewell ile birlikte oynadığı maçlarda sol ve sağ kanatta değişmeli oynayan Arda bu maçta kendi bölgesi olan sol kanatta kendini göstermek isteyecektir. Özellikle haftaiçinde yöneticiler tarafından büyük ilgi gösterilen Arda bu maçta kendi klasına yakışır bir futbol oynayacaktır.

Bu tip derbilerde genelde en çok öne çıkanlar futbolcular, taraftarlar, veya klüpler olurken. Mustafa Denizli'nn olduğu takımda ise bu durum biraz farklı oluyor. Mustafa Denizli o derbide genelde ön plana çıkan ilk insanlardan birisi oluyor. Gerek sahaya sürdüğü kadro ile, gerekse oynatığı futbol ile bir çok kişinin tepkisini çeken M.Denizli bakalım bu maçta nasıl bir supriz ile bizleri şaşırtacak.

Bu maç için Galatasaray'ı daha şanslı buuyorum ve maçın bol gollü geçeceğini düşünüyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..