Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Lefter'den Mektup 2

Aykut Kocaman maça 3 yeni oyuncu ile başlarken bu futbolculara güvendiği için böyle bir karar almış olabilir. Ancak Hasan Ali'nin tribünde olması Mehmet Topal'ı stoperde düşünmemesi en büyük yanlışlarıdır. Webo zaten sürekli oynayan bir futbolcu olarak hazırdı. Emre az sürede alsa antreman eksiği olmadığı için gayet başarılıydı. Orta sahada ilerleyen haftalarda çok olumlu işler yapacaktır. Ancak Ziegler hem maç kondüsyonu hem fizik olarak kesinlikle hazır değildi. Ziegler ile başlamak çok büyük bir risktir. Aykut Kocaman bu maçı kazanmış olsaydı da bunları yazardım.

Aslında Fenerbahçe son zamanlarda başlamadığı kadar istekli bir şekilde maça başladı. Ancak Bekir'in yanlış yer tutması ve Eneramo gibi bir adama ne açıdan olursa olsun vurdurmaması gerekirken çok rahat vurmasını sağladı. Volkan'ın son haftalardaki formsuzluğuda eklenince Fenerbahçe bir maça daha yenik başladı. Golden sonra Emre'nin çabaları Sow ile Webo'nun iyi anlaşması ile pozsiyonlarda bulmaya başlayan Fenerbahçe Sow'a yapılan faul ile uzun bir aradan sonra penaltı kazandı. İşte herşey bu anda topun başına Kuyt'ın geçmesi ile başladı.

2007-2008 sezonunda 30. haftaya lider giren Fenerbahçe Anakarspor deplasmanında 2-1 önde iken son dakikalarda kazanılan penaltının başına Kezman geçmiş ve atışı kaçırmıştı. Maçın uzatma dakikalarında Ankaraspor'un bulduğu gol ile maç 2-2 bitmiş ve Fenerbahçe 2 hafta sonra gideceği G.Saray derbisine 2 puan önde gitme şansını kaçırmıştı. O gün takımın penaltıcısı Alex idi ve Kezman gol atma problemi yaşıyordu. Takımın başında çok iyi bir adam olan ancak disiplin sorunu olan Zico vardı. İşte o günkü disiplinsizlik Fenerbahçeye belki de bir şampiyonluğa mal olmuştu.

Dün de topun başına duran toplara çok iyi vuran Baroni, Emre, Meireless gibi adamlar dururken zaten son haftalarda dökülen 2 metre ötesindeki arkadaşına pas atamayan Kuyt geçince tamam dedim kesin atamayacak. İşte futbolda disiplinin ne kadar önemli olduğunu dün bir kez daha görmüş olduk. Kuyt penaltıyı atsa sanki morali düzelince futbolu da düzelecek. Ama kaçırınca sadece kendi morali değil bütün takımın morali bozuldu.

Fenerbahçe Ziegler'in ortasına çok iyi yükselen Webo'nun müthiş kafası ile beraberliği yakaladı. Ancak tam Eneramo oyundan çıkacakken Sercan'ın sakatlanması ile oyuna devam etmesi oyunun kaderini değiştirdi. Sakatlandığı için oyundan çıkmak üzere olan Eneramo Aziz Yıldırım'a beni ne zaman transfer edeceksin dercesine bir performansla Fenerbahçe'nin şampiyonluk hayallerine son verdi.

Artık bu saaten sonra Fenerbahçeli futbolcuların Lefter'in cenazesinde göz yaşı dökerek sergiledikleri Fenerbahçelilik duruşunu sahada da gösterip şampiyonluğu en azından sonuna kadar kovalamak olacaktır. Ayrıca iş ahlakı denen bir kavramdan haberleri varsa işlerine dört koldan sarılarak bu büyük camiaya en azından UEFA kupasında bir yarı final yaşatmalıdırlar. Türkiye kupasını da kazanarak bu camiaya olan borçlarını ödemiş olurlar. Yoksa halen daha devam etmekte olan sevgiyi nefrete kendi ayakları ile dönüştüreceklerini bilmelidirler. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..