Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Ankara'da iki günlük iş durdurma eylemi

KESK ve DİSK'in iş bırakma eylemi kapsamında düzenlenen miting için toplanan gruplar Kızılay'a yürüdü.

Miting nedeniyle Kızılay, öğle saatlerinde trafiğe kapatıldı. Mitingde, gündüz saatlerinde mitinge destek için gelenler halaylar çektiler. Türk Bayrağı ve diğer bayraklarını dalgalandırdılar.

Meydandan ıslık, düdük, alkış sesi eksik olmadı. Mitinge destek için gelenler halay çekip, Gezi Parkı protestoları kapsamındaki protestolara destek veren ve gösterilerde hayatlarını kaybeden arkadaşları ile gözaltında olanları andılar. 

 

Göstericiler, öğle ezanı okunurken müziği kapattılar, ıslık-düdük-alkış sesleri durdu. Slogan atmadılar. Ezanın bitmesiyle birlikte mitinge kaldıkları yerden devam ettiler.

Bunların yanı sıra günlerdir Kızılay'da yapılan gösteriler nedeniyle sıkılan biber gazlarının etkisi Güvenpark ve çevresinde halen etkisini koruyor. Kızılay'da Güvenpark çevresinde, üst ve alt geçitlerde nefes almak zorlaşıyor.

Bu mitingin yanı sıra Güvenpark içerisinde toplanan küçük bir grup "Şiddete karşı okuma ve oturma eylemi" düzenledi. Grup yapıştırdıkları dövizlerin çevresine oturup sakin bir şekilde kitap okudular. Getirdikleri karanfilleri polis ve çevredekilere verdiler. 

Eylemde polise taş vb. Şeyler atan olmayınca Kızılay'da hazır bulunan Çevik Kuvvet Ekipleri de gündüz saatleri boyunca eyleme müdahalede bulunmadı. Mitinge gelenler, Çevik Kuvvet Ekiplerine ve çevredekilere papatya ile Kandil Simidi ikram etti.

Çevik Kuvvet ekibinde görevli bir polis memuru, aldığı çiçeği gaz sıktığı tabancanın namlusuna koydu. Bu sempatik davranış hem ekip arkadaşlarını hem de çevredekileri güldürdü.

Çevik Kuvvet Ekipleri, mitinge gelen ve kendilerine ikramlarda bulunan gençlerle dostça sohbet etti. 

Miting sırasında MEB Binasının önünde toplanan bir grup lise öğrencisi de protestolara destek verdi.

Kızılay'ın Ankara'nın göbeğinde olması, neredeyse tüm yolların Kızılay'dan geçmesi ve bugün miting nedeniyle otobüs, dolmuş hatta taksilerin dahi Kızılay'a alınmaması üzerine vatandaşlar "Boş boş bağırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Biz evimize, işimize nasıl gideceğiz?" diyerek isyan etti.

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..