Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Ankaradan Ulaşım Öyküleri-1

Ankaradan Ulaşım Öyküleri-1
 

Ankarada Belediye Otobüsleri


Ankaradan Ulaşım Öyküleri 1
Öykülerim Ankaranın günlük şehir ulaşımını kapsamaktadır.Her yolculuk yeni bir öykü yeni bir maceradır.Ankarada ulaşımda hala konserve kutusu kırmızı otobüsler de mavilerle birlikte kullanılmaya devam etmektedir.Avrupa ülkelerinde görülen metro ve tramvaylar burada sıklıkla görülmezler..Sadece Batıkent metrosu metroya,ankaray ise tramvaya örnektir.Belediye başkanlarımız insanlar bu ulaşım araçlarını tanısın diye birer tane örnekle yetinmekte,dolmuş,halk otobüsü gibi icatlarımızın kullanılmasını yeğlemektedirler.
Eğer Sincan-Fatih hattında oturuyorsanız daha şanslısınız,çünkü belediye burada yaşayan halka bu eziyeti pardon bu mucizeyi (Yeni beyaz halk oto -mini büs)reva görmüştür.
Seçimler sonucunda Ankaranın yüzyıllardır değiştiremediği başkanı yeniden seçilirse Sincan-Fatih hattında yeni halk otobüsleri ile 1 günlük gezi ödül olarak verilecektir.Otobüs-minibüsler 15-20 kişinin sığacağı ama en az 50 kişinin sıkıştırıldığı ,15 yaştan küçüklerin rahatça sığabildiği koltuk ve koltuk araları bulunan yeni icatlardır.Yeşil otobüsten bıkan halka yepyeni bir ulaşım aracı sağlanmıştır.
Belediye otobüsleri mi? O da ne diye sormayalım,bu otobüsleri unutmayalım diye gün içinde zaman zaman 2-3 saattebir ortaya çıkmakta halkı 300 kuruş daha ucuza taşımaktadır.
Sincan-Batıkent metrosu mu? O da ne? Çok merak edenler için Kızılay metro içinde fotoğrafları sergilenmektedir.
 
Toplam blog
: 10
: 1878
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Gezmeyi, öğrenmeyi, öğrendiklerini aktarmayı, kültür, sanat, müzikle ilgilenmeyi seven eğitimciyi..