Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Anketi yorumlamanın vakti geldi!

Anketi yorumlamanın vakti geldi!
 

Fenerbahçe - Galatsaray Mehmet Emin Öztürk


Ortalama 10 gündür milliyet ana sayfasın da anket var. On binlerce kişi bu anketi oyladı ve takımı hakkında yorumlarda bulundu. Bu anketi oylayanların çoğunluğu takım taraftarları, birazı ise, Beşiktaş ve diğer taraftar grubu. Öncelikle anketin bir zayıflığı hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. İp tanıma sistemi ankette bulunmamaktadır. Ben 10 a yakın aynı bilgisayardan oy verdim. Ben sadece bunu denemek için yaptım. Fakat başka kişiler sonuca etki edebilir. Bu anket sadece görüşlerin alındığı bir veri. Kesinlik derecesi yüksek değil kabul ama yinede moral ve motivasyon açısından önemli.

Biraz da sonuçları inceleyelim

İlk anket en çok oylanan anket. Soru ise “ 9 da 9 olur mu?” evet her iki takım da 9 da 9 yapabilir.

Fenerbahçe;

Antalyaspor (D)

Gençlerbirliği

Gaziantepspor (D)

Fenerbahçe bu sene az gollü, kötü oyunlu galibiyetler alıyor. Ama galibiyet serisinin devam etmesi Fenerbahçe adına iyi olur. Çünkü kendilerine gelen özgüven ile oynanan maçlar daha rahat kazanılır. Takım takım değerlendirme yapalım;

Antalyaspor; lig başından beri kendi evinde oynadığı 3 maçın birini kaybetti. Deplasmanda daha maç kazanmadı. Yani iyi bir istatistiği yok. Fenerbahçe’nin rahat alacağını düşünüyorum.

Gençlerbirliği; baktığımız zaman çok zor bir rakip. Ligde daha maç kaybetmemiş. Çok önemli takımlarla oynadığı maçları beraberlik ile kapatmış. Gol sıkıntısı olan bir takım değil. Sonradan maçlar döndermiş. Yani Fenerbahçe zorlanabilir. Ama kendi evinde olduğu için maçı kazanır.

Gaziantepspor; pek iyi bir gidişi olmasa bile güçlü bir takım. Fenerbahçe’nin zorlanacağı ikinci takım. Kendi evlerinde maç kaybetmişler ve berabere kalmışlar. Bazen gol sorunu yaşamışlar. Fenerbahçe’nin yeneceğini düşünüyorum.

Galatasaray;

Eskişehirspor

Ankaragücü (D)

Trabzonspor

Sezonun şüphesiz en iyi takımı. Çok pozisyon verse bile maçlarda gol atmayı bilen takım. Ligin başında çok geriden maç getirdi. Gol ortalaması 3. nın üzerinde çok güzel bir istatistiği var. Ama yinede yolunda olmayan bazı işler var. Örneğin çok pozisyon vermesi. Üst üste gol yerse maçı çeviremeye bilir. Şimdi takımları bir bir değerlendirelim.

Eskişehirspor; Ligde mağlubiyet görmeyen takımlardan birisi. Çok güzel bir sezon başlangıcı yaptı. Ligin 3. sırada. Ligin en iyi takımlarını deplasmanda ve kendi evinde yenmiş veya berabere kalmış. Galatasaray zorlanabilir. 2 ihtimalli bir maç.

Ankaragücü (D); Lige çok büyük yenilikler ile başladı. Farklı bir hava yakalanmak istendi. Ama sonucun da olmadı. Ben Ankaragücü’nü Galatasaray’ın yeneceğini düşünüyorum.

Trabzonspor; Sivasspor maçı ile iyi bir başlangıç yapsada ondan sonraki maçları kötü oynadı. Fakat lig arasını iyi değerlendirdi. Bu 15 günlük aradan sonra oynadığı 3 maçın 2 sini kazandı. 1’in de berabere kaldı. Bu maçı Galatasaray kazanır. Ama ben bir beraberlikte bekliyorum.

Sonuçta fikstür avantajına göre Fenerbahçe’nin 10. haftaya 9 da 9 yapması daha yüksek. Ama her iki takımın da 9 da 9 yapması ihtimali de çok yüksek. Şimdi eğer ikiside 9 da 9 yaparsa ne olur?

İkisi de 9 da 9 yaparsa, derbinin sonucu ne olur?

Bu zamana kadar 8 de 8 bile yapılmamış. Eğer 9 da 9 yapılırsa iyi olur. Ama 10. haftada ne olur. Her iki takımın da kazanma şansları bir. Anketler çoğunlukla yanlış çıkar derbilerde. Geçen sene Galatasaray’ın iyi dönemlerin de ve Fenerbhaçe’nin kötü dönemlerin de oynanan derbide herkes Galatasaray’dan farklı bekliyordu. Ama kendisi fark yedi. Fenerbahçe kendi evinde yendi ve deplasmanda berabere kaldı. Beşiktaş’ı her iki sahada da yendi. Yani Fenerbahçe’nin derbi üstünlüğü bulunuyor. Bu istatistik devam eder mi bilmiyorum. Ama iyi olan kazansın.

Anket İçin Tıklayınız sayfasına bağlantı

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..