Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Anne Böreği

Anne Böreği
 

Evde Açma Börek


Merhaba,

Çocukluğumun en güzel tadı. Kışın okuldan gelip  daha evin merdivenlerini çıkarken alırdım  baş döndüren o  kokuyu. Çantamı  bir kenara fırlatıp sıcacık çayıma  ve annemin hazırladığı börek tabağıma koşardım. Hayretle nasıl böyle şişiyor bu börekler ? diye hem yer hem de düşünürdüm. Kızartması da oyun gibiydi. Tavada zor döndürürdü diğer yüzünü annem. Beceremem diye  evlendikten sonra bile cesaret edemedim denemeye. Sonraları ise ilk denemelerim bile tıpa tıp aynısıydı. Çok kısa sürede evlerimizde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğimiz kolay  bir tarif.

Malzemeler: Un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, limon, tuz, peynir, maydanoz. 

Tarif: 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım çay kaşığı tuz hepsi karıştırılır. Unu ilave edilerek kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edilir. Açarken oklavaya yapışmaması için tezgaha un serpebilirsiniz. Açılan hamura peynirli dereotu ya da maydanoz konup  katlanır. Harç konmuş tümsek kısımları ince kenarlı çay tabağı (metal en uygunu) ile kesip, kızgın yağda hemen şişen börekleri 2 taraflı pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.