Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '07

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anneler gününde sakın üzülme yavrum!

Anneler gününde sakın üzülme yavrum!
 


Yine o muhteşem ‘’özel’’ günlerden birine yaklaşıyoruz. Ve anlamı en büyük olan günlerden biri, Anneler Günü...
Her yerde olabildiğince albenisiyle akla hayale gelmeyecek hediyeler sunuluyor. Hayattaki en değerli, en kutsal varlığa iletilmek üzere.
Hayret ki ne hayret, iş tek taşa kadar uzanmış durumda. Reklam diyor ki, ‘’taksitle alabilirsiniz!’’.
Bir çocuk annesine hediye alacak. Hem de tek taş pırlanta alacak. Gerçi şimdi trialar var. Taşlar 3’ e çıktı. Daha zengin çocuklar bunları da alabilir annelerine...
Çıldırmış olmalıyız! Gerçekten küçücük çocukların en masum duygularını ifade şeklini, annelerine minnetini aktarım şeklini bu değerlerle ölçtürmeye yöneltecek kadar çıldırmış olmalıyız.
Hangi anne çocuğundan böyle bir hediye bekler? Hangi çocuk harçlığıyla annesine böyle hediyeler alabilir ki?
Bu hediyeleri ancak hali vakti yerinde babalar alabilir! Ve çocuklar bu hediyeyi değerini ve anlamını bilmeden anneye uzatır sadece! Kutlamaya bakın... Anlama bakın...
Nerede bizim topladığımız kır çiçekleri, nerede elimizle yaptığımız kartpostallar? Daha da önemlisi o en masum duyguyla sarmalanmış bedenlerin, annelerine sıkı sıkı sarılmaları; en güzel öpücükleri...
Bunlar değerini yitirdi mi artık sevgili anneler. Kabul ettiğimiz her maddi değeri yüksek hediyeyle, çocuklarımızı maneviyattan ne kadar uzaklaştırdığımızın farkında mıyız? Ya sevgili babalar, siz bu siparişi yerine getirirken, her şeyi enine boyuna düşünüyormusunuz gerçekten?
Anneler günü için ‘’keşke benim de harçlığım olsaydı da, anneme küçük de olsa bir hediye alabilseydim’’ diye üzülen yavrular: Üzülmeyin, hiç boynunuzu bükmeyin! O televizyonlarda her dakika reklamı dönen hediyelerin anneniz için anlamı bir eşyadan öteye geçmez. Koşun, bulabilirseniz bir iki kır çiçeği ile sıkıca sarılın annenize! Gözleriniz gülsün, annenize vereceğiniz en güzel hediyelerden biridir sizin gülen gözleriniz.
Üzülmeyin kaderinize, diğer çocuk aldı da siz alamadınız diye. ‘’İyi ki yanımdasın anneciğim’’ deyin, ‘’iyi ki varsın!’’.
Bu kutlamayla mutlu olmayacak anne yoktur yeryüzünde.
Sevginin değeri aldığınız hediyeyle ölçülmüyor çocuklar, sakın ha üzülmeyin!
Ben bir anne olarak, anneler gününde bu sebepten üzülen bir çocuk dahi varsa; anneler gününün tamamen kaldırılmasını isterim.
Kaldırılsın ki, kutsal değerler artık ekonominin çarkı içinde yok olup gitmesin. Kaldırılsın ki anne sevgisiyle çarpan minicik yürekler burulmasın o gün; alamadıkları hediyeler için...
Kaldırılsın ki, sevmek her gündür ve her an yürekten kopan bir öpücük tüm dünyaya bedeldir; öğretilebilsin artık bu yavrulara.

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..