Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '10

 
Kategori
Trafik
 

Antalya da bir trafik kazası ve düşündürdükleri

Antalya da bir trafik kazası ve düşündürdükleri
 

Antalya’ya gelip yerleştiğimizden beri en çok dikkatimi çeken yönü, trafiği oldu bu yeryüzü cennetinin. Kendimce yaptığım tespitleri de, zaman zaman yazdığım bloglarda ve blogdaşlarımın bloglarına yorumlarımla dile getirdim. (*) ve (**)

Turizmin başkenti Antalya da, yerleşmemin üzerinden geçen 17 yıla karşın, trafiğinde çok önemli bir gelişme olmadı. Hoşnut olduğum tek başarılı uygulama; motosiklet ve mobiletlerle, elektrikli bisiklet sürücülerinin kask takmalarının alışkanlık haline getirilebilmesiydi. Sorunun çözümü, herhangi bir uygulamayı, kuralı, “alışkanlık haline getirebilmek” becerisini gösterecek yöneticilerin başarısına endeksli. İstenilince, kuralların alışkanlığa dönüştürülebileceğinin bir örneği “kask” konusu.

En çok kuralları korumak ve kollamakla görevli olanların, görevlerine ihanet ettiklerinden yakındım. Antalya için belirteyim; raylı sistemin üstünde bir otomobil görürseniz, büyük olasılıkla polis otosudur! Trafiğe kapalı caddelerde görülen otomobillerin de hemen tümü polis otosu… Kırmızı ışıkta geçenlerin de bir kısmı polis otosu! Kaldırımda park eden, kaldırımda üstünüze gelen otoların da… polis otosu olduğunu görürseniz şaşmayın.

Bunları anımsatmamın gerekçesi, dün, büyük gazetelerin hemen tümünün Akdeniz eklerinde yer alan bir trafik kazası haberi idi.

İpucu: “Polisin Hıdır ağabeyi yaşam savaşı veriyor”… Haberin başlığı buydu, Hürriyet Akdeniz’in. Detay: “Saat 00.15 sıralarında motosikletiyle kent merkezinden Masa Dağı yönüne giderken ters yöne giren Hıdır Kocakaya, Gökhan Sağır yönetimindeki otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yol kenarına savrulan Kocakaya ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan Kocakaya’nın durumu ciddiyetini koruyor. “ Soner Kocaer imzalı haber böyleydi.

En önemli detay: “…Antalya’da 26 yıldır görev yapan ve geçen yıl İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden terfi ederek 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Hıdır Kocakaya… Antalya’daki kameralı güvenlik sistemi MOBESE’nin kuruluşunda görev almış, sistemin sorunsuz çalıştırılması aşamasında katkılarda bulunmuştu. “ Bir başka Akdeniz ekinde de, Kocakaya’nın bir dönem trafikten sorumlu olduğu yazılı idi!

Girizgah sonrası bu haber için ayrıca yorum yapmam şık olmayacak...

Bu yazıyı okuyan, mutlaka kendince bir çıkarım yapacaktır.

Antalya sakini olarak, uzun yıllar bu ile hizmet eden 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sayın Kocakaya’ya geçmiş olsun ve acil şifa dileklerimi gönderiyorum.

(*) http://blog.milliyet.com.tr/Antalya__da_trafik/Blog/?BlogNo=47277

(**) http://blog.milliyet.com.tr/Otuz_yil_once__otuz_yil_sonra/Blog/?BlogNo=44703

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..