Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '16

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Antibiyotik İstemiyorum Artık

Antibiyotik İstemiyorum Artık
 

Ne yazık ki günümüzde antibiyotikler oldukça sık kullanılmaktadır. En  ufak  hastalıkta çocuğuna antibiyotik  vermek  istemeyen veya  bazı  nedenlerle çocuğuna sık sık antibiyotik verilen ve artık bu  kısır döngüden kurtulmak  isteyen  anne-babalar bu  makale tam  size  göre.

Ülkemizde sık antibiyotik kullanmanın sebepleri ve  sakıncaları hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler  Antibiyotik Kullanırken Dikkat ! başlıklı makalemizi de okuyabilirler.

Diyelim ki çocuğunuz gerçekten  tekrarlayan  bakteriyel  enfeksiyonlar,  özellikle  orta  kulak  iltihapları  veya sinüzitler ya da  zatürreler  geçiriyor.  Bu  durumda  tabii  ki antibiyotik  alacak,  ancak  bu  noktada bu  enfeksiyonların  tekrarına  neden  olan  Alerji,  Geniz  Eti  veya  daha  ağır  durumlarda  Bağışıklık  Yetmezliği veya Kistik Fibroz  gibi  başka  bir  hastalığın, bu  enfeksiyon  tekrarlarına  neden  olduğunu  düşünmek, ana  sebebi  araştırıp  bulmak ve  ona  yönelik  tedaviler  yapmak  gündeme  gelmelidir.

Öncelikle gereksiz  yere antibiotik  alınan  hastalıkların  listesinin ne  kadar uzun olduğuna  dikkatinizi  çekmek  istiyorum.

·         Basit Soğuk Algınlığı

·         Larenjit-Krup

·         Bazı Bademcik İltihapları-Boğaz Enfeksiyonları

·         Viral-Döküntülü Çocuk Hastalıkları

·         Bronşiolitler

·         Astım  Atakları

·         İshaller

·         Ufak bebeklerde  sümüklü-yeşil kaka

Bu listenin kısa  özeti  şu, bu  çocuklar ya virüs  enfeksiyonu geçiriyor,  ya  hastalığı enfeksiyon  değil  tekrarlayan  boğaz  iltihabı  veya  hırıltı-solunum sıkıntısı ataklarının  başka  bir  sebebi var, ya  da bebeğiniz  hasta  değil doğal  bir  süreç  yaşıyor. Sonuç olarak bu  durumların  hiçbirisinde antibiyotik  almak  zorunda  değilsiniz.  

Kaynak:

http://www.doktoramcam.com/Makale/Detay/antibiyotik-istemiyorum-artik/1581

Bu makale de ilginizi çekebilir:

Kalça Çıkığı Önlenir mi?

 

 
Toplam blog
: 374
: 1291
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

09.05.1970 tarihinde İstanbul’da doğdum. İlköğrenimimi Göztepe Yeşilbahar İlkokulu’nda yaparak 19..