Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

     
    Kategori
    İstanbul
     

    Apartmanlardaki risk değerlendirmesinin önemi

    Apartmanlardaki risk değerlendirmesinin önemi
     

    Apartmanlarda Güvenlik


    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 01.01.2013'ten itibaren zorunlu hale getirilen risk değerlendirmesi tüm işyerlerinde yapılması gerekmektedir. En az bir çalışanı olan apartmanlar ve siteler için de bu uygulama geçerlidir. 

    Risk değerlendirmesi ile apartmandaki sağlık ve güvenlik açısında tehlike yaratacak riskler ve bu risklere karşı alınması gereken önlemler apartman yöneticisine bildirilmiş olacaktır.Yönetici de risk değerlendirmesinde yer alan bu bilgileri apartman sakinleri ile ilanen ya da yazılı olarak paylaşacaktır.

    Ülkemizde apartman yöneticiliği, aidat toplayan ve kapıcıya maaşını veren kişi olarak bilinmektedir. Oysaki yönetici, kapıcıdan ve apartmanın tümünden sorumludur. Yani işkazası geçiren kapıcıdan, asansör halatının kopması sonucu hayatını kaybeden bir kişiden veya meydana gelen yangın olayından birinci derece de sorumludur.

     Apartmanlardaki birçok makina/ekipman sağlıklı ve güvenli çalıştığından emin olunmadan kullanılmamalıdır.. Bunlardan en önemlisi asansörler ve doğalgaz kazanlarıdır.

    1. Asansörler her ay periyodik bakımlarının yapılmasının dışında ayrıca her yıl bir kez de akredite olmuş bir kurum tarafından kontrol edilmesi ve rapor haline getirilmesi gerekmektedir. Bu raporda belirtilen eksikler de apartman yöneticisi tarafından ivedi olarak tamamlanmalıdır. Aksi takdirde raporda yer alan uygunsuzluklardan dolayı meydana gelecek olası bir kazadan apartman yöneticisi sorumlu olacaktır.

    2. Doğalgaz kazanları yılda birkaç kez periyodik bakımlarının yapılmasının dışında ayrıca her yıl bir kez de akredite olmuş bir kurum tarafından kontrol edilmesi ve rapor haline getirilmesi gerekmektedir.Ayrıca kazanı her gün yakıp söndürme işini yapan kişilere de kazancı ehliyeti aldırılmalıdır.

    Diğer önemli bir konu da, YANGIN. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 750
    Kayıt tarihi
    : 17.07.12
     
     

    İş Güvenliği Uzmanı http://isgriskdegerlendirmesi.blogspot.com www.e-riskdegerlendirmesi...