Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Arap- Türk ilişkileri

Önce şunu belirtmeliyim ki, İsrail yanlısı asla değilim. Tüm müslümanlar ve müslüman olmasa da insanlıktan yana olanlar gibi bende, İsrailin Filistinlilere yaptıklarını asla desteklemiyorum ve tam tersine özgür bir Filistin devletinden yanayım. Ancak İsrail, Filistinlilere bu yaptıklarını, başka bir putperest, ateist v.s. topluma da yapsaydı yine sonuna kadar İsrailee karşı olurdum. Çünkü insan olduğumu düşünüyorum en azından herşeyimle insan olmaya çalışıyorum. 

Ayrıca ben, Muhammed'in müridiyim. 

Onlara, Nazilerin İkinci Dünya Savaşında Yahudilere yani kendi atalarına yaptıklarını şiddetle ve ısrarla hatırlatmak isterim. Bu yaptıkları ile, Nazilerin durumuna düşmek üzere olduklarını da özellikle belirtmeliyim. 

İsrailin, Filistinlilere, özellikle son dönemde Gazze'deki sivil Filistin halkına yaptıklarının çok zalimce ve insanlık dışı olduğunu, ( tüm, normal ve bir hesap ve menfaat peşinde olmayan insanlar gibi ) düşündüğümü söyleyebilirim. 

Ama bu, asla kurtarıcı gibi ortaya atılarak, Türkiye yi ve kendi insanlarımızı da tehlikeye atarak, birtakım faaliyetlere (özellikle son dönemde " Mavi Marmara " olayında olduğu gibi ) girmeyi desteklediğim anlamına gelmez. 

Bu tür faaliyetlere ülkemizin sokulması asla doğru değildir. 

Tam ekonomik olarak ülkemizin rahatlamaya başladığı bu dönemde, bir sürü silah harcamasına yol açabilecek, faaliyetler içine girilmesi, sanki biraz silah fabrikatörlerinin oyununa geldiğimizin bir göstergesi. 

Gene Anadolu insanının fakirliğe mahküm olmasını isteyen çevrelerin işbaşında olduğu da muhtemeldir. Sadece ekonomik kayıplar olsa gene de herşeye rağmen " neyse " diyebiliriz. 

İşin asıl önemli kısmi Anadolu insanının, belki binlercesinin hayatının çeşitli şekillerde tehlikeye atılıyor olması. Asıl bu asla kabul edilemez bir şey. Belki de milyonlarca müslümanın hayatı tehlikeye atılıyor bile olabilir. 

Ayrıca şunu da asla unutmayalım ki karşımıza aldığımız devlet, atom bombasına sahip. Bu tür çekişmelerin sonunun nereye varabileceğini bilemezsiniz, hiçkimse bilemez. Tarih bu tür olaylarla dolu. 

Hele bu devlet arap ülkeleri ve milyonlarca arap ile çevrelenmiş durumda ise. Aynı bir kediyi köşeye sıkıştırdığınızda üstünüze atlayabileceği gibi. Ve bu ülkedeki şahinlerin daha önce ne kadar insanlık dışı uygulamalar yaptığı ortada iken. 

ABD ve AB ye asla güvenmeyin. Onlar, İsrail e atom bombası attırmaz asla demeyin. Unutmayın İsrail onların oluşturduğu ve kendi yapamadıklarını yaptırdıkları bir devlet. İyice biliyor musunuz ki, tüm bunlar büyük bir planın parçası olmasın. 

AB ülkelerinde büyük krizlerin beklenmesi, Somali gibi Afrika ülkelerinde açlıktan milyonlarca çocuğun ölmesi, Küresel ısınma için doğru dürüst tedbirlerin alınamaması v.s. bunlar hep önümüzdeki dönemde, insanlığı pek de iyi şeylerin beklemediğinin göstermektedir. 

Önümüzdeki dönemde, dünyadaki bir grup insanın örneğin Hristiyan dünyasının bu krizlerden kurtarılması için, dünyada yaşayan başka bir grup insanın üzerinin çizilmediğine emin misiniz? 

Belki de tüm bunları başlatacak olayların kıvılcımını atıyorsunuz . Bunların farkında mısınız? 

Hem de hala, KKTC yi tanımayan bu araplar için, hiçbir uluslararası platformda arkamızda olmayan, hem de Kıbrıs Rumları ve Yunanistan ile sıkı fıkı ilişkilerde olan Filistinliler için, hem de PKK ile bile iyi ilişkilerde olan Filistinli örgütler için hem de Osmanlı nın son döneminde hep Osmanlı karşıtı olan ve bu nedenle binlerce Anadolu insanının hayatını kaybetmesine yol açan bu araplar için v. s. , İnsanımızın bir tekinin bile hayatının tehlikeye atılması asla kabul edilebilir bir şey değildir. 

Türkiye olarak yine de biz onların yani arapların asla yapmadığını yapalım ve uluslararası platformlarda ve her zeminde bağımsın Filistin devletinin kurulması için destek verelim bunu da tamamen sivil Filistin halkı için ve sadece insan olduğumuz için bir de Peygamberimizin bize " İnsan " olmayı emrettiği için yapalım ama bunu yaparken de insanımızın hayatı ile asla kumar oynamayalım. 

Ve asla ülkemizin ekonomik bu iyileşme döneminden tepetaklak olmasına sebep olurken bazı Batılı çevrelerin zengin olmasını sağlamayalım. Tam Batı ülkeleri ekonomik krize girecek ama bizim ekonomik durumumuz iyi derken, herşeyin tersine dönüp gene Türkiye ekonomik krize ve açlığa girmesin. 

Başbakan ve Dışişleri bakanı zannediyorum bir havaya girdiler, farkında olmadan onları bazı çevreler bu havaya soktular. Ve korkarım kendilerini büyük kahramanlar olarak görmeye başladılar. 

Tüm bunları yaptırmak isteyen güçlerin, lütfen farkına varınız, oyuna gelmeyiniz. Özellikle Dışişleri bakanı kendini fena kaptırdı. 

Maalesef etrafların da onları uyaracak, durumu anlatabilecek tecrübeli TSK ve Dışişleri görevleri de kalmadı. Tüm tecrübeli TSK görevlileri ya hapiste ya da kırgın ve küskün durumda, Dışişlerinin tecrübeli uzmanları da küstürülmüş durumda. Tam tersine etraflarında bunlardan hiç anlamayan ve belli bir fanatizm içindeki bir grup var. Bunlara göre hemen İsrail ile hesaplaşalım. Olaylara sadece tek yönüyle bakabilen bu gruplar beni daha da korkutmakta . 

Tüm bunlar beni, hedef olduğumuz bir planın içinde olduğumuz konusunda daha da şüphelendirmekte. 

Sadece kendilerini ve ailelerini kullanarak, böyle bir riske girip kahraman olmaya çalışacaklarsa buyursunlar girsinler. Bizi hiç ilgilendirmez. 

Ama benim insanımın hayatını ve halkımın son parasını kullanarak böyle bir kahramanlık denemesine hem de görünüşte ( Muhtemelen aslında desteklemektedirler ) ABD ve AB nin karşı olmasına rağmen gireceklerse asla girmesinler. ABD ve AB karşı görünmektedirler, ÇÜNKÜ böylece biz uyarmıştık şimdi herşeye katlanın deme hakkına sahip olacaklardır. Bu katlanmamız gerekenlerin ne olduğunu asla şu anda bilemeyiz. Bunun inanın sonu yoktur, belki de bunun içine milyonlarca müslümanın yok olmasını sağlayacak atom bombası saldırıları da dahildir. 

Ağır bir öngörü olacak ama yukarıda da belirttiğim gibi belki de dünyanın azalan kaynakları nedeniyle , üzeri çizilen milyonlarca insan vardır. 

Bu katlanacak olanlar da sadece Başbakan, Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı veya etraflarındaki belli gruplar da değildir. Tüm halkımızdır. Belki de tüm müslümanlardır. 

Tüm halkımızı hatta belki de tüm müslümanları hem de bizi direk ilgilendirmeyen bir konu için bu derece olabilecek bir riske atmaya ASLA hakları yok.  

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..