Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '10

 
Kategori
Haber
 

Araştırmalar Amerikan firmalarının dünya genelindeki başarılarını çok net ortaya koyuyor.

Yapılan araştırmalar Amerikan firmalarının dünya genelindeki başarılarını çok net ortaya koyuyor. Süper güç olarak nitelendirilen ABD'nin kendine has disiplin ve stratejilerini bütün sektörlerde istikrarlı bir şekilde başarıyla uygulayabilmeleri kendilerinin sürekli zirvede kalmasını sağlıyor.

Gıda sektörünü ele alırsak, dünya genelinde isimlerini duyurmuş ve bir tarz yaratmış çok sayıda Amerikan firması var. Bunlar bazıları Burger King, Mc Donalds, KFC v.b.

Bu firmalar neden tercih ediliyor?

Türkiyeyi ele alırsak;

Nereye giderseniz gidin, her yerde sabit fiyat politikası uyguluyorlar. Edirne'den, Van'a, tatil yörelerinde bile her yerde fiyatlar aynı. Tüketici tarafında yüzde yüz güven sağlıyorlar. Kandırılma ihtimali yok, kafalarda şüphe bırakmıyorlar.

Hızlı servis yapıyorlar. Ayrımcılık yok ve herkese aynı hizmet kalitesinde hizmet veriyorlar. Örneğin her gün gelen bir kişi ile ilk defa gelen arasında hiçbir fark yok. Aynı güleryüz, hızlı servis ve kurumsal kalite anlayışı.

Bahşiş yok. Yemek yemeye gelenler ücret öderken ne kadar bahşiş vereceklerini düşünmüyorlar. Çünkü sabit bir hizmet anlayışı var, çalışanlar müşterilerin hepsine de aynı hizmeti vermek zorunda, bahşiş veren ve vermeyen diye bir ayrım yapma lüksleri yok.

Yemek standartları var ve bunu isteyen herkesle paylaşıyorlar. Fast food'un zararlı olduğu konusunda anlayış çok yaygın. Fakat günümüzde gıda ürünlerinin birçoğunda katkı maddeleri üretim anından itibaren devreye girmekte bu nedenle ürünlerin en az zararlı olanları tercih edilmekte. Tüketici tarafında saydam bir yaklaşım daha olumlu bir tepki görüyor.

Diğer lokantalar kepenklerini kapatıp gittiklerinde onlar gecenin geç saatine kadar hizmet kalitelerinden ödün vermeden hizmet veriyorlar.

Bütün bunların sonucunda dünyaca ünlü ve ciroları milyarca doları bulan büyük firmalar oluyorlar.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..