Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Arda ile Messi'yi Ayıran 3 Temel Etken

Arda ile Messi'yi Ayıran 3 Temel Etken
 

Son birkaç aydır futbol dünyasında Lionel Messi fırtınası esiyor. Arjantinli yıldızın her maça damga vuran hareketleri nedeniyle artık Barcelona maçları herkesin bambaşka heyecanlarla beklediği futbol gösterilerine dönüştü ve bu küçük adam bugün hiç şüphesiz dünyanın en iyi faal futbolcusu.

Aslına bakarsanız bizim de bir yıldızımız var, hem de gerek mevkisi, gerek yaşı gerekse yükselişi Lionel ile aynı olan bir yıldızımız. Hani yetenekleri de hiç yabana atılır cinsten değil bu yıldızın. Onun adı Arda soyadı Turan.

Arda ile Messi hemen hemen aynı yaşta meşin yuvarlağın peşinden koşmaya başladı. İkisi de daha küçücükken, dünya futboluna onlarca önemli isim kazandırmalarına karşın adları duyulmayan alt yapı hocalarını mutluluktan uçururcasına, inanılmaz performans gösteriyordu ve ikisinin de A takıma çıkmaları çok uzun sürmedi. İki futbolcu da daha onlu yaşlarda gönülden bağlı oldukları takımların formalarına kavuşmuştu; hani o yıllarca hem duvarlarını hem de rüyalarını süsleyen formalarına. Bu aşamaya kadar yaşamları oldukça paralel ilerleyen bu iki futbol yeteneğinden birinin ünü bugün kıtaları aşmışken diğerinin kendi seyircisi tarafından protesto edildiğini görmek bir futbolsever için büyük üzüntü kaynağı. Peki, yanlış olan ne?

Medya

Sağ olsun Türk medyası okuyucuların düşüncelerini körüklemeyi çok seviyor. Bu nedenle iyi performans gösteren bir futbolcu veya takımın göklere çıkarılması da çok olağan, bunun tersi durumlarda mangalda kül bırakılmaması da. Bugün okurken yüzünüzde bir tebessüm oluşacaktır fakat Arda’nın iyi oynadığı dönemlerde yazılan ve konuşulanların ana fikri şu şekildeydi “Arda 10 Messi eder!”

Galatasaray

Arda takımının en iyi oyuncusu olabilir, fakat kaptanlık başka bir iştir. Bugün Messi eminin takım kaptanlığını aklından dahi geçirmiyordur. Onun tek işi genç bir yetenek olarak sahaya çıkıp elinden geleni yapmak. Adı ne olursa olsun bu denli genç bir isimden bundan başka bir vazife beklerseniz hem ona hem de takıma zarar verirsiniz; işte kaptan Arda’nın durumu.

Arda Turan

Arda’nın düşüşünde en önemli faktörlerden biri de genç futbolcunun “oldum” düşüncesi oldu. Elbette medyanın dolduruşunun ve kendine verilen kaptanlık görevinin bunda etkisi var fakat gerek saha içerisinde gerekse saha dışında Arda’nın kendine güveni aşıp kibir noktasına dayanan hal ve davranışları bu genç yıldız adayının kendi eksikliklerini görmesi ve bunları düzeltmesi olasılığını ortadan kaldırıyor. Herhangi bir maç sonrası Messi ve Arda’nın açıklamalarını üst üste dinlediğinizde aradaki yaklaşım farkı çok net ortaya çıkacaktır.

Messi Arjantinlilerin yıldızı, Arda da bizim yıldızımız. Aralarında bugün olduğu düşünüldüğü kadar büyük bir yetenek farkı olduğuna asla inanmıyorum. Bu iki futbolcunun beraber bindikleri futbol treninde vagonlarını ayıran muhtemelen içinde bulundukları ortamlar ve kendilerine yüklenen sorumluluklar oldu ama şayet Arda mevcut sorunları görüp bunları ortadan kaldırmak için gayret ederse bu futbolcunun da dünyaya nam salması işten bile değil.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..