Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Arda Turan ve ultrAtimsah!

Arda Turan ve ultrAtimsah!
 

ruhsuza(!) bak..


-BİRİNCİ BÖLÜM- 

ultrAslan.. 

“En büyük taraftar grubu” oldukları iddiasındaki oluşum.. 

“Büyük” olmakla “etkin” olmak arasındaki farkın farkında olmayan oluşum.. 

İçlerindeki heyecan, fanatizm ve Galatasaray sevgisi bir takım kişilerce sömürülen ve verimsiz yönlendirilen binlerce genç yürek.. 

“Organize Olmuş Fanatizm”, kısaca “OOF”! 

OOF ki ne OFF! 

Arda Turan'ın bugün yaşadıklarının temelini atan ultrAslandır! 

İlk kez, Başkan Özhan Canaydın aramızdan ayrıldığında, döktükleri timsah gözyaşlarını ve iki yüzlülüklerini yazmıştım.* O'na fazlasıyla ağır gelen tepkileri veren, hem de en acımasız ve organize bir şekilde bunu yapan ultrAslan’dı. (Konuyu burada kesip daha uzun yazmayalım, linkini yazının sonunda vermekle yetinelim.) 

Bugün de aynı timsah gözyaşlarıyla “güya” kaptanına sahip çıkma görüntüsüyle Galatasaraylılık gösterisine soyundular! 

Halbuki Arda Turan konusu bugün buralara kadar geldiyse sorumlusu ultrAslan’dır! 

Çünkü,  

Kaptanına ilk ihanet eden ultrAslan olmuştu!.. 

Unutmadık! 

11 Nisan 2010 tarihinde oynanan Galatasaray-Diyarbakırspor maçında ultrAslan grubu, takımları lehine olmadığı kadar deli gibi bağırmıştı: 

“Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde, Cim-Bom ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler paranın peşine, düşmüşler manita peşine, söyleyin çok bir şey mi istedik, formanın hakkını ver dedik, biz yeri geldi 14 sene bekledik, sizin gibi ruhsuz görmedik”  

Bu tezahüratı maç boyunca birçok kez tekrarlamışlardı. 

Böylece "kimisi sinema peşinde" diyerek hedef aldıkları Arda Turan'ı, bestelerinin sonunda açıkça söyledikleri gibi "senin gibi ruhsuz görmedik" diyerek suçlamış ve yuhalamışlardı! (Sinema kapattığı için ruhsuzmuş. Bak bak! Hazretler, Arda Turan'ın Galatasaray aşkından dolayı reddettiği parayı kendilerine versen cinsiyet bile değiştirir, sonra da Arda Turan'ın ruhunu sorgularlar.) 

"F.Bahçe derbisinde ayağım kopsa oynarım" deyip maça sakat çıkan, kendi öz evlatları, altyapıdan yetişme, her platformda Galatasaray'a olan aşkını ifade eden, Galatasaray için milyon euroları reddeden, G.Saray'ın kaptanını, aynı Özhan Başkana yaptıkları gibi acımasızca yaralamışlardı. 

Arda Turan'ı kötü oyunundan dolayı eleştirmek başka, ona "ruhsuz" demek bambaşkaydı.  

Hiçbir vizyonu olmayan bu oluşumun, genç yaşta Galatasaray kaptanlığı yapan birisine verdiği destek(!) buydu işte! Oysa o dönemde doğan çocuklara adı verilen Arda Turan, 22 yaşında kaptan olabilecek Galatasaray sevgisi, temsil yeteneği ve futbolculuğuyla hızla yükselen bir “değer”di. 

O maçtan sonra ultrAslan yönetimi, aklıselim tabanından gelen eleştirilere karşı savunma yapmak zorunda kalıyor, bir yandan da her şeyin en iyisini kendilerinin bildiğini okumaktan da geri kalmıyordu.** 

(Bir hafta sonra ultrAslan, Manisaspor maçında oyundan çıkarken Arda Turan'a "büyük kaptan" diye bağırarak aklı sıra gönül almak istemiştir. Bir hafta önce onu yuhaladıkları için haklı olduğunu iddia edenlerin, bir hafta sonra büyük kaptan diye bağırmalarını gerektirecek ne gibi bir değişiklik olmuştur? Arda Turan Sinem Kobal'dan mı ayrılmıştır? Çok iyi mi oynamıştır?) 

O tarihte “Özür dilemedikleri takdirde her geçen gün bu yük onları ezecektir. Arda Turan'a yapılan; ultrAslan'ın en büyük ve duvara tosladığı hatasıdır. ultrAslan onarılmayacak ve asla unutturamayacağı yaralar açmıştır!” demiştim.*** Hala onarılamadığı gibi büyüyerek bugüne kadar gelmiştir. 

......................... 

-İKİNCİ BÖLÜM- 

ultrAslan uzun zamandır Arda Turan’a bilerek destek vermemiştir! 

Bugünlerde ultrAslan, Bu futbol sezonunun tamamında ve son günlerde artan bir şekilde Galatasaray'ımız ve kaptanımız Arda Turan yazılı ve görsel medyada adeta abluka altına alınmış ve haince maksatlı bir şekilde olumsuz yönde gündemde tutulmaktadır.” diyor internet sitesinde. 

Günaydın! 

Açık ve net bir şekilde özür dilemeyi beceremeyen, yaptığı yanlışın altında ezilen, kıvranan ve bunu itiraf edemeyen ultrAslan yönetimi, o meşhur günden bu yana kaptanına yapılan saldırılara seyirci kalmıştır. Böylece ona yaptıkları büyük haksızlığı zamanla küllendirmek, O irtifa kaybettikçe bu konuda düştükleri bataktan çıkmak gibi amaçlarına ulaşmış oldular. 

“Bütün bir sezon haince gündemde tutulduğunu” söyledikleri bu bildirilerinde “kaptanımız, göz bebeğimiz, canımız” dedikleri Arda Turan’a bütün bir sezon sahip çık-a-mamalarının sebebi budur işte!  

"ultrAtimsahların" gözyaşlarıdır bunlar, yerseniz! 

Üstelik bu bildirilerinde dediklerine göre; Arda Turan’ın hataları “aslında her insanın yapabileceği sıradan ve camiamızı küçük düşürücü olmayan davranışlar” imiş! 

O zaman adama sormazlar mı kardeşim: “Sen neredesin bunca zamandır?!” diye! 

Bildirinde Arda Turan’ı savunan Fenerbahçeli yazarlara saldıracağına, önce Galatasaraylı geçinen yazarlara nerede olduklarını sor! 

Arda Turan’ı savunan Fenerbahçeli yazarlara saldıracağına, önce kendi suratına bak! 

“Bizim kaptanımızı korumak kimsenin haddine değildir. Bunu en ala biz yaparız, kimsenin de aklına ihtiyacımız yok.” diyerek külhanbeyi gibi naralar atacağına, önce "bugüne kadar nerede olduğunun" hesabını ver! 

..................... 

 

-ÜÇÜNCÜ BÖLÜM- 

EEEY her lazım olduğunda ortadan kaybolup koreografi yaparak tatmin olan, kendini "Galatasaray taraftarının her daim tek temsilcisi" olarak ifade eden ve “hak edene hak ettiği destekle” şeklindeki saçma sapan sloganının mucidi, ultrAslan!  

Arda Turan, konuşmalarındaki Galatasaray'a yakışan ifadeleri, önemli tespitleri ve gündem belirleyecek konulara parmak basmasıyla dikkat çeken lider bir futbolcudur. 

Arda Turan, takımı için her şeyi göze alan, "ayağım kopsa Fenerbahçe maçında oynarım" diyerek sakatlığına aldırmadan sahaya çıkan bir Galatasaraylıdır. 

Arda Turan, Galatasaray için milyon euroları reddeden amatör bir Galatasaray taraftarıdır. 

Arda Turan, diğer takımların imrenerek baktıkları, kendi takımlarında hiçbir zaman sahip olamadıkları bir değerdir. 

Arda Turan Galatasaray'ın kaptanıdır! 

Peki sen de kimsin ve neye yararsın? 

Tribünlerde saatlerce "lay lay lay lay lay lay lay lay laaay ooo Cim Bom Booom" diye şarkı söylemenin dışında.. 

* blog.milliyet.com.tr/ultrAslan__1__ultrAslan_in_timsah_gozyaslari_/Blog/ 

** http://blog.milliyet.com.tr/ultrAslan__4__ultrAslan_duvara_tosladi_/Blog/?BlogNo=238798 

*** http://blog.milliyet.com.tr/ultrAslan__6__ultrAslan_acik_ve_net_ 

sekilde_ozur_dilemelidir__/Blog/?BlogNo=239070 

......................... 

Yazarın notu 1: Arda Turan, "ulrAslan üyesi olmayan" milyonlarca Galatasaraylı olduğunu unutmamalıdır. Kendisini protesto edenlere küsmekle Galatasaray'a küsmek aynı şeyler değildir. Bence bu sene Avrupa'ya gitmemelidir. "İyi bir Galatasaray'da" oynamayı da hak etmiştir ve oynamalıdır. Galatasaray’dan boynu bükük değil, başı dik ve muzaffer olarak gitmelidir. 

Yazarın notu 2: “Hak edene hak ettiği destekle” sloganını yaratan ultrAslan’ı kutluyorum (!) Demek ki Galatasaray’ın çeşitli branşlardaki takımlarının desteklenmeleri için “hak etmeleri” gerekiyormuş. Yani kötü günde destek yokmuş. 

Yazarın notu 3: İnternette tesadüfen bulduğum şu yazıyı "mutlaka" okumanızı dilerim: 

akaysakays.blogcu.com/etiket/arda%20turan 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..