Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

ultrAslan -6 (ultrAslan açık ve net şekilde özür dilemelidir!)

ultrAslan -6 (ultrAslan açık ve net şekilde özür dilemelidir!)
 

Büyük Kaptan..


Yazımızın başlığından da anlaşılacağı gibi bu altıncı eleştiri yazımız ultrAslan hakkında.

Diyeceksiniz ki, "yahu bu ultrAslan'ın hiç mi iyi bir yanı yok? Var tabii olmaz olur mu. Ancak bugünlerde içimden işin o kısmını yazmak hiç gelmiyor.

Ben ultrAslan hakkında yazmaya başladığımda Diyarbakırspor maçı henüz oynanmamış, Arda Turan da yuhalanmamıştı. Ne zamandır yazmaya niyetlenmeme rağmen yazamamış ancak özellikle Özhan Başkan'a karşı iki yüzlülüklerine çok hiddetlendiğim için nihayet yazmaya karar vermiştim. Yani yazmaya başlamamla Arda Turan'ın protesto edilmesinin bir alakası yoktu aslında. Tam benim yazmaya başlamamla Arda Turan olayının aynı zamana gelmesi ilginç bir tesadüf oldu.

Arda Turan.. Galatasaray'ın Metin Oktay'dan bu yana en büyük kaptanı. Bazılarınızın hemen aklına Bülent Korkmaz da gelecek, bu çok normal. Ancak ben fikrimde ısrarlıyım.

Arda Turan sadece iyi futbol oynadığı için büyük kaptan değildir. Zaman zaman iyi işler yapmak isterken takım futboluna zarar verdiğini bile düşünürüm. Ancak;

Arda Turan Galatasaray'ın içinde, Galatasaray kültürüyle yetişmiştir.

Arda Turan, konuşmalarındaki Galatasaray'a yakışan ifadeleri, önemli tespitleri ve gündem belirleyecek konulara parmak basmasıyla dikkat çeken lider bir futbolcudur.

Arda Turan, zeka kokan esprileri ve sıcak iletişimiyle kalpleri kazanmasını iyi bilmektedir.

ArdaTuran, her konuşmasında ve röportajında Galatasaray sevdasını dile getirmektedir.

ArdaTuran, Metin Oktay'ı ve onun Galatasaray'a olan aşkını her zaman öne çıkaran bir Galatasaray taraftarıdır.

Arda Turan, takımı için herşeyi göze alan, "ayağım kopsa fenerbahçe maçında oynarım" diyerek sakatlığına aldırmadan sahaya çıkan bir Galatasaraylı'dır.

Arda Turan formasına aşıktır, her fırsatta ve ortamda bu aşkını ifade etmiştir.

ArdaTuran, Galatasaray için milyon euroları reddeden amatör bir Galatasaray taraftarıdır.

ArdaTuran, oyundan alındığında da, yedek kulübesinde adeta maçın içindeymişcesine heyecan duyan bir yürektir.

ArdaTuran, diğer takımların imrenerek baktıkları, kendi takımlarında hiçbir zaman sahip olamadıkları bir değerdir.

Arda Turan'ın kalbi Galatasaray için çarpan bir liderdir.

ArdaTuran iyi veya kötü oynasın, Galatasaray için herşeyini sahaya yansıtan bir fedakardır.

Buna karşın ultrAslan ne yapmıştır?

Diyarbakırspor maçında "Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde, Cim-Bom ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler paranın peşine, düşmüşler manita peşine, söyleyin çok bir şey mi istedik, formanın hakkını ver dedik, biz yeri geldi 14 sene bekledik, sizin gibi ruhsuz görmedik” bestesini söyleyerek "kimisi sinema peşinde" diyerek hedef aldıkları Arda Turan'ı, bestelerinin sonunda açıkça söyledikleri gibi "senin gibi ruhsuz görmedik" diyerek suçlayıp yuhalamışlardır.

Neden? Efendim performansı düşmüş de, bunun da sebebi meşhur bir sinema sanatçısıyla beraberliğiymiş! Onunla gezip tozmaktan dolayı ruhsuzmuş. Bak bak! Hazret, Arda Turan'ın Galatasaray aşkından dolayı reddettiği parayı kensine versen cinsiyetini bile değiştirir (sayın Uğuz, çok yaşayın siz), sonra da oraya gelip Arda Turan'ın ruhunu sorgular. Sanki Arda Turan'ın kız arkadaşı var da, liglerimizdeki diğer tüm futbolcular rahip!.. Onlar sadece bekar evlerinde tavla oynuyor, antremandan kalan vakitlerinde kitap okuyor, tarihi ve turistik yerleri geziyorlar. Kız arkadaş gibi zararlı alışkanlıkları yok, o işi ancak jubileden sonra düşünüyorlar. Anneleri de kız bakıyordur hayırlısıyla!

Arda Turan'a yapılan; ultrAslan'ın en büyük ve duvara tosladığı hatasıdır. ultrAslan onarılmayacak ve asla unutturamayacağı yaralar açmıştır!

Arda Turan'ı protesto konusunda yaptıkları hatayı telafi etmeleri artık mümkün değildir.

Arda Turan ruhsuzlukla suçlanmayı asla hak etmemiştir. ultrAslan'ın şu anda yapması gereken; hata yaptığını kabullenip "AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE" ArdaTuran'dan özür dilemektir.

Özür dilemedikleri takdirde her geçen gün bu yük onları ezecektir.

ultrAslan Manisaspor maçında oyundan çıkarken ArdaTuran'a "büyük kaptan" diye bağırarak aklı sıra gönül almak istemiştir. Onlara doğru bakmayan ve tepki vermeyen ArdaTuran'ın yüz ifadesi bunun yeterli olmadığını açık bir şekilde bir tokat gibi yüzlerine çarpmıştır. ArdaTuran'ın büyüklüğü ulrAslan'ı ezmiştir.

Dün onu yuhalarken haklı olduğunu iddia edenlerin, bugün büyük kaptan diye bağırmalarını gerektirecek ne gibi bir değişiklik olmuştur? Arda Turan Sinem Kobal'dan mı ayrılmıştır? Çok iyi mi oynamıştır? Özür mü dilemiştir?

Sadece yaptığı yanlışın altında ezilen ve bunu itiraf edemeyen ultrAslan, kıvranmaktadır.

Bir kez daha belirtelim: Adnan Polat'ın "Arda Turan'ın kaptanlığından memnunuz" demesi yetmez. Arda Turan'a bu hareketi yapanları açıkça kınamadıkça, başkan da kaptanına sahip çıkmış sayılmaz!

...

Yazarın notu: Arda Turan, ulrAslan üyesi olmayan milyonlarca Galatasaray'lı olduğunu unutmamalıdır. Kendisini protesto edenlere küsmekle Galatasaray'a küsmek aynı şeyler değildir.

Yazarın diğer notu: Lucas Neill'e ayrı bir parantez açacağız. Ben böyle bir adam ömrümde görmedim..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..