Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Artık "tuz da kokmaya başladı"

Artık "tuz da kokmaya başladı"
 

Halef ve Selef...


Org. İlker Başbuğ, görevde bulunduğu zaman, emekli ve muvazzaf subaylarca "Tepkisizliği" nedeniyle çok eleştirilmişti. Halefi Org. Işık Koşaner ise hem istifası hem de emeklilik sonrası makam otosu kullanmaması nedeniyle çok takdir topladı.

Benim babam emekli albay. Işık Koşaner’in devre arkadaşı. Bilen bilir, askerlikte “Devre Arkadaşlığı” bugünün moda deyimiyle “Kanka”lıktan öte bir şeydir. Çoğu devre arkadaşı, ortak tayin ve görev yerleri, akraba evlilikleri gibi nedenlerle bu dostluklarını perçinlemiş, birbirlerine akrabadan yakın olmuşlardır. Ben babamın bazı arkadaşlarını öz amcamdan daha iyi tanır, bilirim. Bunlar arasında şu anda tutuklu olanlar da var. Bugün tutuklu bulunan emekli ve muvazzaf subayların hemen hepsi kendileri gidip teslim olmuştur. Onlara yöneltilen suçlamalar karşısında artık hayret değil; isyan ve öfke çığlıkları atıyorum içimden. Tutuklu yargılanmalarını, uzun tutukluluk sürelerini  ve yargılanma sürecini hukuk dışı buluyorum. Özellikle İlker Başbuğ’un da tutuklanmasıyla doruğa ulaşan son aşamadan sonra, kuşkularla beslenerek irileşen şaşkınlığım; niye diğer selefler, yani “Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt tutuklanmıyor?” sorusuyla somutlaşıyor.

Öte yandan bir gazeteci olarak da “içerde tutulan” meslektaşlarıma, öğretim üyelerine  ve tüm aydınlara yöneltilen suçlamaları, reva görülen yargılama şeklini, aslında tüm dava sürecinin düşünce özgürlüğü ve demokrasi kavramlarıyla bağdaşmadığını görüyorum.

Hem içerdekilere hem dışarıdaki yakınlarına uygulanan “psikolojik işkencedir”. İlker Başbuğ’un aylar önce dile getirdiği “asimetrik psikolojik savaş”ın bir parçası sayılabilecek bu durum, yurtiçindeki ve dışındaki tüm fırsatçılar (Türkiye, Atatürk, TSK düşmanları) tarafından vicdansızca kullanılmaktadır. Kışkırtıcı ve güdüleyici haber ve propagandalar, bilgi kirliliği, duygusal tepkiler ile halkın bir kesiminin gözü ve beyni  iyice bulandırılmaktadır. Yaşananlar sözde  bazı üst düzey siyasetçilerimizi, özde de büyük halk kitlelerini iyice rahatsız etmektedir.

Adalet herkes için gerekli ve geç kalan adalet yerini bulmuş sayılmaz. Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanmasını engelleyen "Yargı" yasayı çiğnemiş sayılır. İşte bu "Tuzun da koktuğu" aşamadır.

11 Ocak 2012 - Güllük

 
Toplam blog
: 134
: 869
Kayıt tarihi
: 06.07.11
 
 

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu (İletişim Fakültesi) Radyo ve Televizyon Bölümü mezun..