Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Artık aileceye bakamayacak mıyız?

Artık aileceye bakamayacak mıyız?
 

Bugün akşam 11 yaşındaki yeğenim Sıla telefon etmiş, eve gelince telefonda numarasını görünce aradım. Ailece blogumuza giremeyince merak edip aramış. Blogspot’un erişiminin yasaklandığını söylediğimde tepkisi “Yani artık aileceye bakamayacak mıyız?” oldu.

Ailece, Blogspot’taki aile blogumuz, yalnızca üyeler yazıp okuyabiliyor. Ailede Internet kullanan herkes üye (1). Yazılar, fotoğraflar, videolar yayımlıyoruz. Yaşgünlerini orada kutluyoruz. Nostaljik fotoğraflarla hüzünleniyoruz. Orada haberleşiyoruz. Okuduğumuz haberleri, yazıları, görüntüleri paylaşıyoruz. Ailece, zaten güçlü olan aile bağlarımızı daha da güçlendiriyor. Kullanıcı kitlesi 7’den 70’e olduğu için içeriğimiz tertemiz oluyor. “7’den 70’e” sözün gelişi söylenmiş değil, bu yaş gurubu Ailece’nin yazarı veya okuyucusu...

Sıla, “Yani artık aileceye bakamayacak mıyız?” diye tepkisini ortaya koyarken üzüntünü ifade ediyordu. Hepimiz hemen hemen hergün orada birşeyler paylaşıyorduk. Yasak uzun sürerse eksikliğini daha çok anlayacağız. Bu yasak günlük yaşamımızdan bir güzelliği koparttı.

Bu akşam, yasak yüzünden aramızda hoş konuşmalar yaptık. Ailece kullanıcıları olarak doğrudan bizim blog adresimize girdiğimizden buradaki “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla yasaklanmıştır” yazısının Ailece için olduğunu varsayıp “Bizim siteyi kapatmışlar” şakaları yaptık birbirimize.

Ancak bu durumun şaka kaldıracak bir durumu yok. YouTube erişiminin yasaklanması televizyon kapatmak gibi yasakçı bir uygulamaydı. Blogspot erişimini yasaklamak ise gazete kapatmak gibi yasakçı bir uygulamadır (2).

YouTube ve Blogspot yalnızca bizim gibi geri kalmış ülkelerde yasak. Bu durum ülkemiz için utanç verici bir durumdur. Internet yasakları sürerken hiç kimse “Türkiye’de demokrasi var” demesin, yalan söylediği için çarpılır.

(1) Ailece: özel blogumuz (7-3-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=97031

(2) Blogspot da erişim yasaklıları arasına katıldı (24-10-2008): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=139982

Ankara, 24 Ekim 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..