Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Artık uçaklarda cep telefonu ve internet serbest olacakmış.

Artık uçaklarda cep telefonu ve internet serbest olacakmış.
 

Bir ara otobüsler konfor bakımından uçaklara fark atmıştı. Otobüslerde host ve hostesler görev alıyor, yolculuğa başlarken ve bitirirken host veya hostes anonsla bilgi veriyordu. Bu bilgiler genelde sigara içilmemesi, yolun kaç km ve yolculuğun kaç saat süreceği, cep telefonlarının aracın sistemlerini bozduğu ve bu nedenle kapalı tutulması şeklinde oluyordu.

Herkes otobüslerin uçaklara benzediğinden bahsediyordu.

Daha sonra, uçaklardan önce otobüslere multimedya olarak eğlence sistemi geldi. Her koltuğun arkasında bir ekran konuldu. Ekrandan ister televizyon, ister radyo, ister video klip, ister şarkı, ister manzara resmi ne isterseniz onunla haşır neşir olabiliyor ve böylece yolculuğunuzda meşgale bulabiliyordunuz. Hatta yolcular multimedyasız araçla yolculuk bile etmek istemiyorlardı.

Hatta iş, otobüslere laptop prizleri koymaya, internet erişimi sağlamaya kadar vardı.

Bu durum doğal olarak otobüslerin uçaklarla kıyaslanmasına yol açtı. Uçaklarda böyle kabin içi eğlence sistemi neden yoktu? Neden uçaklar bir yolcunun bir elektronik aleti açması ile tehlike arz edip geri dönüyordu? Neden uçaklarda telefon ve internet görüşmeleri yapılamıyordu?

İşte bu haklı eleştiriler yankı bulmuş olacak ki şimdi uçaklara da multimedya eğlence sistemi ile internet ve telefonla konuşma kolaylığı getiriliyormuş.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu konuda müjde vermiş. Kotil, "bu hafta wi-fi'leri açıyoruz, Boing 777 tipi uçaklarda cep telefonu konuşmaları ve internete ulaşım imkanını sağlıyoruz" diye açıklama yapmış.

Gerçekten geç kalmış bir uygulamaydı ama trendin yakalanması da iyi olmuş.

Emniyetten, güvenlikten (safety) taviz vermeden her bakımdan konforu artırmak sonuçta hep arzu edilen bir hedeftir.

 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..