Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

     
    Kategori
    Genel Sağlık
     

    Aşı politikamız

    Bir ülkenin geleceğinin teminatı sağlıklı ve eğitimli nesillerdir. Bu sağlıklı neslin sağlanması için de diğer gelişmiş ülkelerdeki gibi doğumdan itibaren çocuklarımızın hastalıklardan korunması için aşılanması gereklidir.

    Sağlık bakanlığı tarafından uygulanan önceki aşı takvimindeki eksikler yüzünden 14-15 yaşlarında çocuklar hastalandı veya öldü.

    Kızamık aşı dozunun tek olmasından kaynakalanan bu olay devletin sağlık politikasının olmadığını tamamen günübirlik starejilerin uygulandığı izlenimi yarattı.

    Çocuklarınızı aşı yaptırırken aşıların hemen hepsinin ithal edildiğini etiketlerine bakarak anlayabilirsiniz.

    Bu yıl yaklaşık 14 milyon çocuğumuz ilkokula başladı aşıların ikinci dozları bilindiği gibi ilkokuldayken yapılmaktadır. Yani ufak bir hesapla milyonlarca dolarımızın her yıl dışarıya gittiğini hesaplayabiliriz. Ayrıca böyle hayati bir yatırımın yapılmaması nedeniyle dışa bağımlılık da ciddi bir tehlikedir.

    Neden kendi aşımızı üreten tesisler teşvik edilmemektedir? Acaba bunların ithalatını yapan ilaç firmaları ve komisyoncular mı engel olmaktadır ? Sağlık bakanlığındaki uzmanlarımız, danışmanlarımız sadece zorunlu aşı listesini azaltmakla mı sorumludur ?

    Pnömokok, Hepatit vb gibi aşılar uygulamanın gelecekte bize ne gibi sonuçlara sebep olacağını 14-15 sene sonra mı yaşamak zorundayız?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 397
    Kayıt tarihi
    : 19.09.06
     
     

    1972 Ş.Urfa doğumluyum. Gaziantep Ünv. Elektrik-Elektronik mühendisliğini bitirdim. Çeşitli elektro..