Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aşk acımasızdır.

Bir insan aşık olabilir, sevebilir, sevdiği halde bir başkası ile evlenir. Gider uzaklara. Onunla mutlu olur veya olmaz, bunu o anda bilemez, seneler geçtikçe anlar, evlilik boyunça çektikleri çileleri, onu seven bunu bilemez, mutlu mu? mutsuz mu? Ve onu seven de gün gelir bir başkasıyla evlenir, o da bunu bilemez, mutlu mu? mutsuz mu? seneler geçer gider ve bir gün tesadüfen Facebook sayesinde bulurlar birbirlerini, o evlenmiştir 2 çocuğu vardır, 15 yıllık evliliklerinden sonra adam bir başkasıyla yaşamaya başlar, olabilir, sevmez bırakır gider. Ve onu sevenin de başından iki evlilik geçer.

Heyhat seneler geçmiş o bir başkasıya, onu seven başkalarıyla mutlu olacağını sanır, aşk bir gün gelir biter. Seneler sonra bir aşk alevlenir mi? O iki insan tekrar birbirlerini sevebilir mi? Yıldızları yakalamak gibidir, o iki kişinin tekrar birbirlerini sevmesi. 18-20 yaşın aşkı bir başkadır. 60'ların aşkı 18-20 aşkı gibi olabilir mi? O da evlidir, ne kadar ayrı yaşasada, onu seven de evlidir. Birlikte olmasalarda. Bu aşk olamaz, sevgi olamaz, Hala birbirlerini seviyor anlamını taşımaz, artık iki ayrı dünyaların insanları olmuşlardır. Birleşmeleri imkansızdır. O aşk denilen sevgiyi çoktan kaybetmişlerdir. Seni seviyorum desede bu eski bir aşktır, tekrar sevemez, bir nostaljidir yaşadıkları, birbirlerini kandırmaktır sevgileri. Yolları ayrılmıştır. Bu denize düşenin yılana sarılması gibi bir şeydir.

Aşk, sevgi, sevmek, sevilmek, başka bir bahara kalmıştır. O 18-20 aşkı hiç bir zaman bulamayacaklardır. Artık onlar birer yabancıdır birbirlerine. O ayrı yaşamasa mutlu bir evlililiği olsa, ne seni arar, ne de sen onu ararsın, tabiatın kanunu bu. Bir daha o günleri getiremezsin. Onun için bu karanlıklardan kaçmak gerekir. Madem seviyordun niçin bir başkasıyla evlendin demezler mi insana, derler. Onun için bir kez daha yollarının ayrılması gerekir.

Şu anda ne kadar birbirlerini seviyorum deseler de bu sevgi gerçek bir sevgi değildir. Bunun bilincinde olması gerekir ikisininde. İkiside birbirlerine yıldızlar kadar uzaktır, nasıl yıldızları yakalayamazsan, o geçen aşkı da yakalayamazsın, ne de geçen seneleri bir daha getiremezsin. Yol yakınken o iki insanın da yollarını ayırması en akıllıca.

Paris, 05.07.2020

 
Toplam blog
: 161
: 379
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Matbaacıyım, şu anda malülen emekliyim. Askerden önce şiir denemelerim oldu. Bazı dergi ve gençlik ..