Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '10

 
Kategori
TV Programları
 

Aşk-ı Memnu'da unutulmayacak karakter: Bihter'i

Aşk-ı Memnu'da unutulmayacak karakter: Bihter'i
 

24 Haziran gecesi herkes nefeslerini tutarcasına izledi Aşk-ı Memnu 'yu. ''Ben dizi izlemem'' diyen arkadaşlarda itiraf etsin onlar bile '' Veda'' bölümünü izledi. Dizideki tüm oyuncular öyle güzel yakışmışlardı ki diziye izlememek mümkün değildi.Her karakter aileden biri gibi oldu iki yıl boyunca.

Dizi boyunca Bihter'e çok kızdık çoğu zaman. Hikaye yasak bir aşkla ilgiliydi ve Türk ahlak ilkelerine ters düşüyordu. Sanki Behlül'e Bihtere kızdığımız kadar çok kızmadık. Çünkü toplumumuzda aldatmak kadına yakışmazdı, erkekler zaten hep yapıyordu, alışkındık. Biz de bu yüzden en çok Bihtere kızıyorduk. Ama hesap edilemeyen, kimsenin dizi boyunca fark edemediği bir şey vardı. Bihter Behlül'ü gerçekten ve içten sevmişti. Herkes hırs yaptığını ve yalnızca bir tutku olduğunu düşündü dizi boyunca. Ama Bihter kimsenin farkedemeyeceği kadar çok sevmişti. Behlül'ü. İtiraf edeyim son bölümlere kadar bende sadece Bihter'de bir saplantı, bir tutku olduğunu sanmıştım. Bihter'i oynayan Beren Saat mükemmel bir oyunculuk sergiledi dizi boyunca. Daha önce Yasemin karakteriyle ''Hatırla Sevgili'' de de çok beğenmiştim ama Aşk-ı Memnu'da kesinlikle ben kalıcıyım dedi bizlere. Yeni jenarasyonda oldukça güçlü oyuncular var artık. Beren Saat, Tuba Büyüküstün, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır v.b gibi. Sadece güzellikleri ve yakışıklıkları ile değil oyunculuk yetenekleriyle de ben varım diyenlerden.

Bihter hepimizin içini acıttı son bölümde. Çektiği tüm acıyı yüreklerimize yerleştirdi adeta. Sonuna kadar direndi tüm gücüyle. Aşkı için savaştı tüm cesaretiyle. Ben bir kadının ne kadar cesur olduğunu gördüm. Aşkı için herşeyi elinin tersiyle itip yalnızca aşkı ile birlikte olmak istedi. Ama karşısındaki erkek ne yazık ki o kadar cesur değildi. Behlül'de vicdanıyla savaşıyordu, Nihal, amcası bunların yanında da Behlül, Bihter kadar asla cesur değildi. Zavallı Adnan da en son bölümde öğrendi aldatıldığını. Tabi O'nu en çok Behlül yıktı. En çok dikkat ettiğimde dizi iki yıl boyunca son derece yavaş yavaş ilerlerken, örneğin bir odadan bir odaya geçiş bile dakikalarca sürerken, son bölüm adeta koşuyordu. Oldukça hızla gelişti olaylar, nefesimizi kesti. Bihter'in İntihar sahnesi oldukça kısaydı. Behlül o anda bile seni seviyorum demedi ya deli oldum. Hatta mezar başındaki sahnede bile demedi. Belki utancından, belki gene korkaklığından.

Sonuçta herkes yoluna devam ederken en kötü son Bihter'e düştü. Behlül derbeder oldu ve ömür boyu vicdan azabıyla yaşamaya mahkum edildi. Matmazel heralde sonunda Adnan Bey'le muradına erecek. Nihal çok genç yeni birilerini bulacak. Firdevs hanımda ettiklerini buldu. Beşir için beklenen sondu. Diziden çıkan ikinci cenazeydi. Sonuçta hayat devam ediyor yaşayanlar için.

Bir efsane diziyi daha bitirdik. Gelecek sezona bakalım hangi dizi bir efsane olacak, hayatımızın içine sızacak ve bize bazı değerleri anımsatacak.

 
Toplam blog
: 10
: 745
Kayıt tarihi
: 15.05.09
 
 

Bir Nisan sabahı 1976 yılında Bursa'da dünyaya merhaba demişim. 9 yaşımda yazdığım 23 Nisan şiiri ve..