Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk öpücüğü

Aşk öpücüğü
 

Bir ilişkideki en önemli, bölümlerden birisi öpüşmektir. Pek çok aşkın kilit noktası olduğu rahatlıkla söylenebilir. Dudakların ve gözlerin birleşmesinden öte bir şeydir. Öpücüğün önemi tarih boyunca kabul edilmiş bir gerçektir.

Örneğin Romalılar öpüşmeyi o kadar çok severlerdi ki; dillerinde öpüşmekle ilgili pek çok kelime vardı. Yanaktan öpüşme için “osculum”, şefkatli öpücük için “basium”, tüm yasakların kalktığı sevgililere özel öpücük için ise “suavium” sözcüklerini kullanırlardı.

Vücutların karşılıklı olarak birbirine ilk teması olarak değerlendirilen öpüşme, kadın ve erkeğin fizyolojik yapı farklılıkları nedeniyle iki tarafta da değişik algılanır. Kadınlar acele etmeden öpüşmenin keyfini çıkarmayı tercih ederlerken, erkekler öpüşmenin ardından gelecek aşamaları önemseyebilirler. Sevgiliniz öpüşmeyi farklı noktalara çekmeye çalışıyorsa bunun fizyolojik yapısıyla ilgili olduğunu kabullenin ve içinizden gelen sese kulak verin. Unutmayın ki; iki cinsin de aynı davranışları yapmasını, aynı tepkileri vermesini ve aynı noktalara önemsemesini beklemek ilişkilerdeki en temel yanlıştır.

Bazı araştırmacılara göre öpücük, insanları bir ömür boyu bağlayan bir kimyasal bağın başlamasına yol açıyor. İlişkilerde bunca önemli olan bir nokta hakkında bilmemiz gereken milyonlarca şey olduğu bir gerçek olsa da, temel noktaları bilmemizde fayda var. Çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi öpücük, aranızdaki bağın sonsuza dek sürmesinin kapılarını açar.

Öpüşürken dilinizi çok fazla kullanmak, karşı taraftakinde bir çekince yaratabilir. Sevgiliniz ilişkide baskın taraf olmak istiyorsa öpüşürken ateşli bir karşılık vermemeye dikkat etmelisiniz. Böyle bir durumla karşılaştığında öpüşmeyi bırakacak ve kafasında soru işaretleri oluşacaktır. Bu da aranızdaki bağın bir müddet zayıflamasına neden olabilir.

Sevgiliniz öpüşme sırasında gözlerini açık tutuyorsa ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyasınız demektir. Gözleri açık öpüşmek güvensizliğin göstergesidir. Genel olarak paranoya yapmak konusunda usta olan insanların tercih ettiği bu yöntem, aynı zamanda sevgilinizin öpüşmeye kendisini veremediği anlamına da gelebilir. Kafasında önemli bir sorun varsa zaten öpüşmeye kendini kaptıramayacağı gerçeğini kabul etmeli ve hemen gözlerinin içine bakarak size açılmasını sağlayabilirsiniz.

Sizinle öpüşürken sevgiliniz dudaklarınızla değil, daha çok boynunuzla ve aşağısıyla ilgileniyorsa, libidosunun oldukça yüksek olmasını kabul etmelisiniz. Bu şekilde öpüşmek ya monogam olmadığını, ya da kötü öpüştüğünüzü gösterir. Böyle durumlarla karşı karşıya kaldığınızda kafanızda soru işaretleri oluşabilir. Ancak bu soru işaretlerini kendi içinizde büyütmektense, onunla paylaşmayı deneyebilirsiniz.

Bütün bu noktaların yanında, öpüşmek için ilk adımı her zaman siz atıyorsanız kendinize sahip çıkmayı öğrenmeniz gerekebilir. Çünkü öpüşmeyi sizin başlatmanızı beklemesi büyük ihtimalle tarzınızı beğenmediği anlamına gelir. Bu durumlarda hemen değişik tarzlar denemeli ve sonuçları tek tek gözden geçirmelisiniz. Unutmayın ki; artık bir ilişki yaşıyorsunuz ve mutlu aşk denizinde ilerleyebilmenin yolu iletişimden geçiyor.

 

 
Toplam blog
: 54
: 2101
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

Başkalarının hayatlarını, kişiliklerini anlatmak kolay da, söz konusu kendim olunca yazacak çok a..