Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın hangi halini sever gönlün?

Aşkın hangi halini sever gönlün?
 

İlk aşk...


Rüzgarın denizlerden gelenini ama yine de hoyratça esenini. Sevda çemberinin, kimse bilmezini. Yürek yakanını ama yine de nergis kokanı. Dağlarda bayırlarda gezip ayağına diken batmayanını. Beni sarıp sarmalayanı, ama nefes aldıranını. Cümle âlem yanında olsa bile, gönlü beni arayanını. Gözlerinin hep derin bakanını, diplerden deniz yıldızı çıkartanını. Uzaklar söylenirken o gelmez diye, bana gelen yollardan yeşil yolu seçenini. Son sözünü gözlerimin içine bakarak söyleyenini. Sözü keskin olanını ama yine de bıçağı kemiğe dayandırmayanını mı sever gönlüm.

Hani o parklarda, sahillerde el ele tutuşulanını. Bir akşam karanlığında, küçük bir çocuğun eline mektup tutuşturmalarını. Kibrit kutusu üzerine yazılan ve sonra aklına kazınan telefon numaralarını. Okul kapısı önünde senden önce nöbette beklemelerini. Onun için en önemli dersi ekmeleri.İzin için askerden gelinen o on günlük zaman dilimde, pencere önünde karların İstanbul sokaklarından kalkmasını beklemeleri. Sessizce kapının önüne bırakılan ve sen kapıyı açınca bahçede uçarak yükselen balonları. Seni fark etmesi için balkondan onun başına attığın yeşil üzüm koruklarını. Sonra saklanmaları mı. Aşkın masumiyetini mi sever gönlüm.

Lokantada otururken “sen böyle otur istersen” deyip, kuytu köşelere seni yerleştirmelerini mi. Otobüsteyken, dışarıdan seni telefonla arayıp, “yanında kim oturuyor şimdi. İstersen bir bayan yanına otur” demelerini mi. Hani taksiye binerken, bir türkü tutturup, “şoförünün arkasına ben geçerim, dikiz aynasından sana bakmasın” deyip, önce seni bindirip, taksinin kapısını kapatıp, öteki kapıya ulaşmak için taksinin arkasından dolaşırken, taksinin hareketiyle arkadan baka kalmalarını mı. Sonra taksinin arkasından koşturmalarını mı. Aşkın kıskançlığını mı sever gönlüm.

Sevenin akıl ermez bırakıp gitmelerini mi. Giderken haber vermemelerini mi. Eline batan bir avuç anıyla yalnız bırakmalarını mı. Telefonlarını kapatıp saatlerce meraklandırmalarını mı. Ellerin olup sana göz süzmelerini mi. Sonra da hiç bir şey olmamış gibi davranmalarını mı. Aşkın sadakatsizliğini ve zulmünü mü sever gönlüm.

Özlerde gizli yalanları sevmez gönlüm.

Foto: Milliyet

 
Toplam blog
: 106
: 1384
Kayıt tarihi
: 21.02.07
 
 

Bir yaz gecesi hatırasıyım. Haziran doğumluyum. Bilirler haziran doğumlular. Hele ki haziranın tam..