Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkın tarifi ve olgun aşk...

Aşkın tarifi ve olgun aşk...
 

Aşk ateşi


Askin tarifi görecelidir. Akil ve mantikla ifadesi zordur ve yaniltici olabilir. Kadin ve erkek arasinda asiri hoslanma, askin ilk basamagidir diye düsünüyorum. Asik olan kiside öncelikle duygular hakimdir, akil devre disidir. Kendi cikarlarini terk eden kisilerdir. Asik oldugu kisiyi mutlu etmektir cabasi. Fedakarliga hazir olandir. Ictenlik ve samimiyet duygulari hakimdir. Onu hayatinda özel kisi olarak tanimlar. Mantigin ikinci planda kaldigi, tutkunun yasandigi bir boyut vardir.

Ruhuna, duygularina hitap eden, hayallerini süsleyen ruh ve yürege asik olurverir kisa bir süre icersinde. Parlayan güzel gözlerinin isigina asik olur. Dudaklarina, gülümsemesine, gülmesine, sesine, konusmasina, usuna, yürüyüsüne, oturusuna, kendinde olan veya olmayan özelliklerine asik olur. 

Gercek ask yasaniyorsa gözlerinin ici parlar. Kendini aynada bir baska görür. Bu benmiyim diye sorar kendine. Yürüyüsü bile degisik gelir kendine. Adeta ucarcasina hafiftir, beyni daha rahat calisir. Askini, icine sokasi gelir biran ama bunun nasil mümkün olacagini bilememenin acisini ceker. Kadin erkek iliskilerinde yasanan askta tek bir ruh, tek bir beden olmak ister. Kendinden bir parca olsun ister.

Her an yaninda olmasini ister. Modern yasam kosullari, Kerem ile Asli, Romeo ve Julyet ve Leya ile Mecnun'un yasadigi asklarda oldugu gibi, beyin sürekli düslerle mesgul edilirse aci verir. Ask beraber olmak ister-yasanmak ister. Askin ömrü kisadir. Yasanir ve bir süre sonra biter. Kimileri iki-üc yil der.

Asik oldugunuzu sandiginizda, icinizde korkular tedirginler, kisitlamalar var ise, ruh halinizi- duygularinizi analiz icin icinize dönün. Kalbinizin, ruhunuzun sesine kulak verip ve bir kez daha düsünün.  Gercek aski birbirinden ayirt edebilmeniz icin icin size gercekleri fisildayacaktir.

Ask esritme dir vecde gelmektir (ecstasize )

Sahte askta ve sevgide korku, tedirginlik vardir. Utanmak vardir. Pazarlik vardir. Sartlar, kurallar, bahaneler vardir.

Gercek ask doyuma ulastiktan -yasandiktan sonra yerini sevgiye birakir. Zihinsel paylasim, sosyal paylasim, cinsel paylasim ve iletisimle devam eder. Yasadiginiz, yasattiginiz hazzin derecelerinin farkina varirsiniz. Bu sürec icinde kesin olarak sürekli sevdigini, sevmedigini, sevemeyecegini anlarsin -hissedersin.

Birde adini benim koydugum "olgun ask" vardir. Bunun tadi da bir baskadir. Cünkü burada hayat tecrübelerinden kaynaklanan olgunlukla yasanir ask. Daha bilinclidir, daha derin yasanir ve yasatir. Liseli-asklari gibi degildir. Cok delismen olmasada cok inancli yasanir. Askla sevgiyi birlikte yasatir adeta. Derdine ortak olmustur. Yürekten teselli ettigine edildigine inanirsin. Acini paylasmistir. Sevincine ortak olmus, seninle yürekten aglamis, gülebilmistir. Seninle cocuklasmis, cocuklasabilmissindir. Ruhunu, duygularini, düsüncelerini sen konusmadan sezmistir, anlamistir. Kimileri bunun adina sevgi de diyebilir. Sevdigini derinden hissettiginde tekrar asik olursun. Uyumun hazzidir ask.

Ask aniden biterse üzülme. Olaganüstü vecdeyi yasadim yasattim diye sevinebilmelisin. Hayat kanunlarinda bir "baslangic" -bir "son" oldugunu hatirlamalisin. Ebediyet yoktur. Asksiz olmuyor aci veriyor dersen-kendine yeni bir ask aramayi düsünebilirsin belki.

 

Sevgiler-saygilar

Mine

01.11.2006

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..