Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '13

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Aslan ”Akkuyu Nükleer Santral inşaatı carettaların yaşam alanını tehdit ediyor” dedi.

Aslan ”Akkuyu Nükleer Santral inşaatı carettaların yaşam alanını tehdit ediyor” dedi.
 

Mersin nükleer karşıtları platform sözcüsü Sabahat Aslan Akkuyu nükleer santral inşaat çalışmalarının carettaların yaşam alanlarını tehdit ediyor…K onu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sabahat Aslan şunları söyledi;

“Yeşilovacık sahillerinde son zamanlarda ölen carettaların sayısı hergün gittikçe artmaktadır. Dün yeşilovacık sahilinde yine bir caretta ölü bulunmuş. Bu bölgede Akkuyu nükleer santrali sahasında atılan dinamitler,bir yandan da yapımı devam eden Yeşilovacık limanı inşaatı alanı arasında yaşayan carettaların yaşam alanları büyük tehdit altındadır. Akkuyu, Yeşilovacık ve Akderede yaşayan carettaların yaşam alanları 1. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir ve carettaları korumak için Türkiye uluslararası sözleşmelere de imza atmıştır. Yetkililer doğal sit alanı kurallarına ve uluslararası sözleşmelere uyarak bu bölgede planlanan Akkuyu nükleer santrali, Termik santraller ve Çimento fabrikaları yatırımından derhal vazgeçmelidir ve Carettaların ölüm nedenini kamuoyuna açıklamalıdır.

Bu yatırımların baca gazlarından ve atıklarından yayılacak radyasyon, ağır metaller, zehirli gazlar bütün canlıların ve insanların yaşamını tehdit edecektir. Bugün bu yatırımların inşaatı bile canlıların ölümüne neden olmaktadır. İlerde bu yatırımlar faaliyete geçerse bölgemiz yaşamsal olarak büyük bir risk altına girecektir.Yarın çok geç olmadan kamuoyunun konu ile ilgili mücadelesini bekliyoruz.”

Akkuyu Nükleer santral inşaatının devam ettiği yerde direniş tüm hızıyla sürüyor. Direnişe diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından daha farklı olarak,Mersin Temiz Toğlum hareketi derneği başkanı Mustafa Müderrisoğlu ve Yönetim kurulu Üyeleri ayrıca üyeleri dişlerini tırnaklarına takarcasına destek veriyorlar. Bu akşam Akkuyu Nükleer santral ihalesini alan firma Yeşilovacık köylülerine iftar yemeği verdi.
Nükller Karşıtları iftar tabaklarının üzerine ”Nükleere Hayır” yazılı kağıtları bıraktılar. Milliyet.blog ve Turkogluvatan.com Yazarı ayrıca Kent Radyo Proğram Yapımcısı Ahmet Metin Türkoğlu konunun yakın takipçisi olarak sizlere yaşananları aktarmaya devam edecek.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..