Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Aslan 10 yıl sonra ilk yarının lideri

Aslan 10 yıl sonra ilk yarının lideri
 

Galatasaray oldukça çekişmeli geçen maçta Manisaspor'u Selçuk'un frikikten attığı golle geçti. Sarı kırmızılılar böylelikle hem 10 yıl aranın ardından ligin ilk yarısını lider tamamladı hem de Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada puan olarak da öne geçmeyi başardı.

Manisa maçın hemen başında golü bulsa Galatasaray çok zorlanacak ve belki de puan kaybedecekti, ancak direk gole izin vermedi. Ardından orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir oyun seyrettik. İlk yarının son dakikasında adeta ders niteliğindeki kontra atakta Emre Çolak kaleyi bulamadı.

İkinci yarıda da çekişmeli bir mücadele vardı hatta Manisa bir kez daha öne geçme şansını buldu. Ancak Muslera harika bir refleksle takımını yenik duruma düşmekten kurtardı. Engin'in oyuna girmesiyle hareketlenen Galatasaray, Baros'un kazandırdığı frikikte Selçuk'la güldü. Hemen ardından Manisa'nın 10 kişi kalması maçın bittiğinin işaretiydi. Manisa'nın hem Trabzon ve Fenerbahçe hem de Galatasaray karşısında 10 kişi kalması önemli. Kemal hoca bu sene zevk veren bir futbol oynatıyor. Eğer kırmızı kart sorunlarını çözer ve biraz daha üstüne koyarlarsa daha iyi yerlere gelebilirler.

Gelelim ilk yarının değerlendirmesine..Hazırlık maçlarındaki oyun (özellikle real madrid maçı) herkesi heyecanlandırmış ve beklentiler yükselmişti. Bu yüzden İBB yenilgisiyle yapılan başlangıç hayal kırıklığı oldu. Defansda bazı kronik sıkıntılar devam ediyordu. Muslera da ilk haftalarda soru işaretleri yaratıyordu. Ardından takım olarak defans yapmayı öğrendi sarı kırmızılı takım. Muslera gittikçe performansını arttırdı. Semih kaya-ujfalusi göbekte, Ebou de gerçek yerinde (defansın sağı) takımı yukarıya taşıdı.

Defans oturduktan sonra hücumdaki sıkıntıları da çift forvete dönerek çözen Terim sol tarafta tereddüt yaşadı sadece. Engin-Emre-Riera hocayı oldukça tatmin etmedi. Eğer çok kaliteli biri gelecekse transfer yapılmalı, yoksa bu 3 isim de ligi götürecek kalitede. Orta saha oyuncularının hücuma katkısı da çok önemli (Selçuk 5 Melo 4 gol) Belki kadro zenginliği açısından bir forvet alınabilir. Sağ beke gerek yok. Eboue Afrika Kupasına gittiğinde Ujfalusi sağa geçer, Servet oynar yada Sabri kullanılabilir. Devre arasında 2 den fazla transfer yaparak iyi giden takımı bozmak doğru olmaz.

Sonuç olarak Galatasaray 10 yılın ardından ilk yarının lideri. Aynı zamanda tarihindeki en az gol yediği dönem, şu anda da en çok gol atan takım. Derbilerde yenilmedi ve kolay kolay maç kaybedecek gibi de gözükmüyor. Aranın ardından belki 1-2 takviyeyle çok daha iyi bir takım görebiliriz.

Play-off saçmalığı nedeniyle bir çok takım normalinden fazla para vererek transferler yapacak. Oysa devre arası transferleri çok risklidir. Umarım takımlarımız doğru tercihler yapar ve daha güzel bir lig seyrederiz.

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..