Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Aslan gibi! Kayserispor 0-2 Galatasaray

Aslan gibi! Kayserispor 0-2 Galatasaray
 

Genç Semih başarılıydı...


Spor Toto Süper Lig'in 9.haftasında Kayserispor, Kadir Has Stadı'nda Galatasaray'ı konuk etti. Renktaşların mücadele ettiği bu maçta, konuk takım Galatasaray 2 golle galip gelmeyi başardı ve hanesine üç puanı yazdıran taraf oldu. 

Galatasaray maça eksiklerle çıktı. Geçen hafta Gökhan ve Kazım sakatlanmış, Sabri ve Servet kırmızı kart görmüştü. Özellikle savunma bölgesinde sıkıntı vardı. Kalede Muslera, savunmada Eboue-Ujfalusi-Semih-Hakan, orta sahada Melo-Ayhan-Selçuk-Riera-Yekta, forvette Elmander'le başladı sarı kırmızılılar. Özellikle Semih ve Yekta tercihleri hoşuma gitti, ikisi de genç futbolcular ve kendilerini göstermeleri için ellerine iyi bir fırsat geçti. Eboue'nin de sonunda gerçek mevkiisinde oynamasından dolayı mutluydum.

İlk yarı tam anlamıyla Galatasaray fırtınasıyla başladı. Olumsuzluklara rağmen, sarı kırmızılılar çok iyi mücadele ettiler. Özellikle rakip yarı alanda yaptıkları baskılarla ev sahibi takımı çok zorladılar. Topu kazanarak aralarında iyi paylaştılar ve pozisyonlar buldular. İstediğimiz futbolu tam anlamıyla sahaya yansıttıklarını söyleyebilirim. Savunma disiplini iyiydi ama beni en çok ofansif anlamda yapılan olumlu işler memnun etti. Koşan, basan takım her zaman için zevk verir bana. 

Elmander'in attığı kafa golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, soyunma odasına bu golün verdiği rahatlıkla gitti.

İkinci yarıya bakarsak, özellikle Amrabat'ın olumlu oyunu sayesinde Kayserispor daha iyi göründü. Bu sefer atak yapan taraf ev sahibi sarı kırmızılılardı. Galatasaray kalesinde tehlikeli oldular. Boş alanlar bularak, o alanlara ulaştırdığı toplarla, daha çok kanat organizasyonlarıyla iyi geldiler fakat fırsatları değerlendiremediler. Böyle olunca gol de bulamadılar.

İleride akıllı davranan Galatasaraylı futbolcular, rakibini hataya zorlayarak topu çaldılar ve Selçuk Galatasaray adına ikinci golü kaydetti. Bununla Fatih'in aslanlarının morali daha da yükseldi, iyi başlamadıkları ikinci yarıda böyle bir gol bulmak elbette önemliydi. Bu dakikadan sonra da zaten Galatasaray daha etkili taraf olarak göründü.

Bireysel değerlendirmeyeceğim futbolcuları çünkü bugün takım oyununu izledik. İstediğimiz gibi, pas yapan, koşan, ileride basan oyuncular bizi sevindirdi. Güzel bir maç oldu, Galatasaray için yeniden toparlanmanın sinyalini verdi. 

Keyifli bir maç izledik... Her iki takıma da ligde başarılar diliyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..