Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Aslan kaldığı yerden; Galatasaray 4-1 İBB

Aslan kaldığı yerden; Galatasaray 4-1 İBB
 

Emre performansıyla transfere gerek yok dedirtti..


Spor Toto Süper ligde ikinci yarının ilk haftasında Arif Erdem ve eski hocası Fatih Terim'i karşı karşıya getiren maçta Galatasaray rakibi İBB'yi rahat geçti. TT Arena'da farklı glibiyeti getiren goller Emre Çolak (2) Baros ve Selçuk'dan gelirken, Visca'nın sayısı belediyespor için yeterli olmadı. Maç 1-1 devam ederken ilk yarının son anlarında Webo'nun kırmızı kart görmesi maçın kader anıydı şüphesiz.
 
Galatasaray'da Melo sarı kart cezası sebebiyle forma giyemezken Fatih hoca orta sahada Emre ve Engin ikilisini kullandı. Forvette Baros-Elmander ikilisini bozmayan Terim defansta da değişikliğe gitmedi.
 
Maç orta saha mücadelesi şeklinde başlamışken 7. dakikada gelen gol dengeleri değiştirdi. Kazım'ın pasında Baros Emre'ye bıraktı ve genç oyuncu da uzak mesafeden harika vurdu 1-0 Golle birlikte tribünlerin de keyfi yerine geldi. Bu dakikadan sonra sarı kırmızılı takım tempoyu istediği gibi ayarlayıp İbb'nin gol ararken arkada verdiği boşlukları da değerlendirmeliydi ancak öyle olmadı. Golün etkisini üzerinden kısa sürede atan konuk takım 12. dakikada ceza sahasının hemen önünde organize paslarla topu Viscayla buluşturdu ve Visca da ağları havalandırdı 1-1 Muslera da uzun süre sonra topu kendi filelerinden çıkardı.
 
Oyun orta sahada oynanırken, belki de İbb kanatlardaki hızlı adamları ve ilerde Webo'yla golü ararken maçın kırılma anı yaşandı. Bir pozisyonda Semih'i çok rahat geçen ve ilerleyen dakikalarda da defansa zor anlar yaşatması beklenen Webo topu uzaklaştırmak isteyen Semih'in ayağına basınca kırmızı kartı gördü. Bence pozisyonda kasıt var diyemeyiz ama hareket kırmızıyı gerektiriyor. 
 
İkinci yarı da hızlı başladı ve Emre Çolak paslaşarak kullanılan kornerin ardından yine ceza sahası dışından fileleri havalandırdı. Topun hemen kalenin önünde sekmesi ve defansa da çarpması kaleci Hasegic'in şanssızlığıydı. Bu pozisyonla birlikte Galatasaray büyük bir avantaj yakaladı. Hem 2-1 önde hem rakip 10 kişi ve maç da TT Arena'da..Üstelik iBB'nin başında da büyüklerin belalısı Abdullah AVCI değil şu an için daha yolun başında olan Arif E. var.
 
2-1 den sonra topun sahibi olan Galatasaray zaman zaman da bulduğu pozisyonlarla farkı arttırdı. Kazım ve 2 kez de Baros net fırsatları harcasa da Selçuk'un pasında Baros bu kez affetmedi; dakika 72 ve 3-1
 
Ardından ceza sahası yayı içinde kullandığı frikikte direği geçemeyen Selçuk maçın uzatma anlarında yine ceza sahası dışından bir vuruşla skoru ila etti 4-1
 
Emre performansıyla sol kanada transfer gereksiz derken hatta sadece solda değil orta sahanın ortasında da oynayabileceğini gösterirken, Selçuk da 1 gol 1 asistle toplamda 6 gol 5 asiste ulaştı ve bir orta saha oyuncusunun hücumda takımına neler verebileceğini gösterdi. Riera oyuna girdikten sonra istekliydi hatta bir topu da direkten döndü ama biraz daha iyi olmalı. Sercan ve Ceyhun yine az bir süre oynadı ve kendini gösteremedi. 
 
İbb'ye gelince.Hücumda Webo'ya olan bağımlılıklarını azaltmalılar. Defansta daha sert olmaları ve orta sahada da Holmen, Visca, Doka üçlüsünü daha kollektif kullanmaları gerekiyor..
 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..