Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Nisan '08

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Aslan Ormanların Kralı Değildir!!!

Aslan Ormanların Kralı Değildir!!!
 

Evet aslan ormanların kralı değildir, olamaz!...

Aslan, her daim söylendiği ve zannedildiği gibi ne ormanların kralıdır, ne de çöllerin!.. Sadece avlayacağı hayvanların, yâni otçul hayvanların yaşamını sürdürdüğü savanalarda veya çalılıklarda yerleşebilen bir hayvandır. Avlanmasına ve hayatını tehlikeye atmadan dolaşmasına pek de elverişli olmayan sık ağaçlı ormanlardan uzak durmaya çalışır. Bu durumda, aslanın ormanların kralı olmasına ihtimâl olmayıp olay söylentiden ibarettir.

Aslan, avını tek vuruşta yere serebilecek kadar kuvvetli olduğu gibi, aynı zamanda, yavrularıyla oynaşan, yumuşak huylu, müşfik bir aile babasıdır.

Aslan bilhassa Afrika' nın bozkırlarında yaşamını sürdürür ve gazallarla zebraları avlayarak karnını doyurur. Bütün gününü, gölge bir ortamda uyuklamakla ve kendine çektiği muhteşem ziyafeti tembel tembel sindirmekle geçirir. Bu vesileyle, gece çıkacağı yeni bir ava daha hazırlıklı olmak için dinlenmiş olur.

Gece bastırınca, aslan birden tembellikten sıyrılarak canlanır... Çünkü otobur hayvanlar, ormanın seyrek yerlerinde otlamak ve susuzluklarını gidermek amacıyla, geceleyin saklandıkları sık ağaçlı ortamlardan çıkarlar. İşte o zaman avlanmanın tam vaktidir!

Avını seçen aslan, kokuyu izleyerek avına yaklaşır ve genellikle bir tek pençe vuruşuyla hayvanı yere serer.

Erkeğinden daha ufak tefek ve yelesiz olan dişi aslan da en az erkeği kadar yırtıcıdır.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..