Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Aslında ideal kilomuz için doğal bir ölçü var, boyumuzun bir metreden arta kalanı kilomuz

Aslında ideal kilomuz için doğal bir ölçü var, boyumuzun bir metreden arta kalanı kilomuz
 

Böyle bir şey var ama pek de dikkate alınmıyor herhalde. Zira “gram fazla” cılar ince hesap yapıyorlar.

O ince hesapların amacının menfaat olduğunu söylemeyeceğiz ama “hayat kolay olmalı” diyoruz ya herkes kilosunu bilsin, kolayca öğrensin; bir kilomuzu öğrenelim diye Mehmet Öz’e mi gideceğiz?

İnsanlar ideal kilonun ne kadar olduğunu bilmiyorlar. Rastgele zayıflamaya ya da kilo almaya çalışıyorlar. Kişinin kendisini normal gördüğü hali normal olmayabilir. Ve sırf bu ideal kilo meselesi yüzünden insanlar uzmanlara başvuruyorlar.

Boyun küsuratının ideal kilo kabul edilmesi belki tıbbi ölçülere uygun değil ama sanıyorum yakındır. Bir iki kilo fark da bir şey değil.

Üstelik herkesin uygulayabileceği bir yöntem. Boyun kaç? 1,40. 40 kilo olacaksın. Ancak ben şahsen düşük kilolularda ve kısa boylularda birkaç kilo fazlanın ufak tefek görünme anlamında kişiyi mutlu edeceğini düşünüyorum.

1,65 boyunda birisi için 65 kilo normal değil mi? Zaten tıbbın kabul ettiği hesaplamada da buna yakın. İnsanlar bu hesaplamaları yapamazlar. Herkesin ideal kilosunu kolayca öğrenebileceği bir yöntem. Boyun kaç? 1,80 cm. Demek ki kilon da 80 kg. olacak.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..