Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Meslekler
 

Assubayların derdi ne??

Assubayların derdi ne??
 

Yıllardır önyargılar sonucu haksızlıklara uğrayan, kurumlarına saygısından kol kırılır yen içinde kalır diyerek suskun kalan assubaylar bu suskunluklarının kabul anlamında istismar edilmesi üzerine yasal yolları kullanarak taleplerini ilgililere birçok kez iletmişlerdir.Ancak anlıyana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az misali bırakınız davul zurnayı KÖS çalmışlar ama sağır sultanın duyduğu feryadı ilgililer duymamışlardır.

Nedir assubayların derdi? bazılarının dediği gibi üniversite mezunlarının asgari ücrete razı oldukları ülkemizde neyin peşindeler? Çok mu aç gözlüler ve haksız talepleri mi var? Eğer bu değerlendirme gerçek olsaydı bu kadar tepkiye bir yetkili çıkar HAKSIZSINIZ derdi ama suskunlar; Sükut ikrardır. Bu kadar riskli ve ağır çalışma koşullarında görev yapanların büro memurları ile ayni değerlendirmeye tabi tutulmalarını haklı gösterecek hiçbir değer yargısı olamaz; Bunun için suskunlar 25 Mayıs 2007 tarihinde Türkiye Emekli Assubaylar Dernekleri Genel Başkanlığı (TEMAD) tabandan gelen baskı sonucu demokratik bir hakkın kullanılması adına ulusal bir gazete ilanı ile ilgilileri uyarmış, kamuoyunu bilgilendirmiştir. Sesimiz duyuruluncaya kadar farklı ilanlar sıra ile diğer büyük gazetelerimizde de yayınlanmaya devam edecektir.

Umuyoruz önyargılara son verilerek sağduyu ve hakkaniyet duygusu ile aşağıdaki duyuruda belirtilen ana sorunlarımıza çözüm bulunur ve bizleri farklı arayışlara yönlendirmezler. ÜLKEMİZİN NİMET VE KÜLFETİNİN EŞİT OLARAK PAYLAŞILMASI İNANCIMIZI YENİLİYORUM. Sevgi ve saygılarımla


TÜRKİYE EMEKLİ ASSUBAYLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞINDAN

En çok şehit ve gazisi olan meslek mensupları assubaylar kendilerine reva görülen uygulamalar neticesinde günümüzde sosyal ve ekonomik yönden haksızlıklara uğramaktadırlar. Bu durum adalet ve eşitlik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Aşağıda belirtilen haklarımızın verilmesi konusunda ilgilileri uyarıyor, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
1. MYO mezunu assubaylar 9/2 kademeden lisans mezunları ise 8 nci dereceden göreve başlatılmalıdır.
2. Yüksek okul mezunu olupta 1/4 dereceye yükseltilmeyen tek kamu görevlileri assubaylardır.
3. Temsil ve hizmet tazminatları assubaylara da verilmeli, Danıştayın iptal gerekçesi doğrultusunda yeni düzenlemeler yapılmalıdır.
4. üyelerinin %60 ını oluşturan OYAK ve iştiraklerinin yönetim ve denetim kurullarında assubaylar ve emeklilerinde temsil edilmesi sağlanmalıdır.
5. AİHM tarafından yasaklanan muhakemesiz şahsi hürriyeti kısıtlayan ceza sistemi değiştirilmelidir.
6.Sorumluluk ölçüsünde yetkiler arttırılmalı, assubay meslek yüksek okulları mutlaka lisans düzeyine çıkartılmalı, Lisans üstü ve doktora eğitimi yapan assubaylara başarılı her yıl için bir kademe verilmelidir.
7.Sosyal tesislerden sayılarımızla orantılı faydalanmamız sağlanmalı, assubaylara ait tesislerin fiziki durumları düzeltilmelidir.
8. Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan kamu görevlilerine verilen kademe assubaylara da verilmelidir.
9. Emniyet ve asayiş hizmetleri görevlisi emniyet ve mit mensuplarına ödenen 100 YTL assubaylara da verilmelidir.
10.926 Sayılı Askeri Personel yasasından önce sanat okulu, lise mezunu ve 2 yıllık harp okulu mezunlarına tanınan intibak hakkı assubay MYO yasasından önce mezun olan assubaylara ve emeklilerine de tanınıp bunların intibakları MYO mezunu olarak yapılmalıdır.

ASSUBAYLAR TERLERİ, KANLARI VE CANLARI İLE BU ÜLKEYE VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE OLAN BAĞLILIKLARINI KANITLAMIŞLARDIR. İSTEKLERİMİZ İMTİYAZ VE AYRICALIK DEĞİL ADALET VE EŞİTLİKTİR BUNUN GERÇEKLEŞMESİNİ TALEP EDİYORUZ
 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..