Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '12

 
Kategori
Astroloji
 

Astro - ay (2)

Astro - ay (2)
 

Ay’ın değişik devreleri, davranışlarımız, zekâmız, fizik bedenimiz kısaca kişiliğimiz üzerinde değişiklikler meydana getirir.


AY DEVRELERİ VE ETKİLERİ: Ay, Güneşten aldığı ışığı ve enerjiyi yansıtmak suretiyle dünya üzerinde çok güçlü rol oynayabilen bir uydudur. Ay’ın değişik devreleri, davranışlarımız, zekâmız, fizik bedenimiz kısaca kişiliğimiz üzerinde değişiklikler meydana getirir. Sadece bizlerin değil; dünya üzerinde bulunan hayvan, bitki, maden ve sıvılar üzerinde de etkili olur. Çok eski yıllardan beri bunları bilen pek çok denizci, balıkçı, avcı, çiftçi ve içki, parfüm üreticileri Ay’ın devrelerine göre işlerini plânlamaya dikkat etmişlerdir. Böylece daha fazla verim almaya hak kazanmışlardır.

Ay;Güneş sisteminde bulunan diğer gökcisimlerinde görülmeyen, kendine has özellikler gösterir. En başta gelen farkı çok hızlı ve değişken olmasıdır. 2,5 günde bir burç değiştirir. Hızlılık yönünden ikinci sırayı MERKÜR gezegeni alır.

Ay’ın bu özellikleri, Ay insanlarında acelecilik, tez canlılık ani ve sık duygu değişiklikleri şeklinde ortaya çıkar. Ay, Yengeç burcunun yöneticisi olduğu için özellikle Yengeç burcundan olan kişiler değişken ve aceleci olurlar.

Ay’ın ikinci kendine has özelliği değişik devreleridir. Güneşten aldığı ışığı yansıtma durumlarına göre; yeniay, ilk yarı, dolunay ve son yarı pozisyonları vardır. 28 günde 12 burcu dolaşarak bir devresini tamamlayan Ay Güneşe yetişerek son üç günde görünmez olur. Güneşten uzaklaşmağa başlayınca ışığın görülmesiyle yeniay olarak kendini aşikâr eder.

Yeniay zamanı sıcaklık ve nemlilik artması nedeniyle üretime dönük enerji potansiyeli çok yüksek olur. Vücut sıvılarında artış, bedensel güçlenme, zekâda canlılık görülür. Aşkta, işte, şansta, eğitim ve öğretimde, sağlıkta işler rast gider. Hastalar bedenen kuvvetlenir, iyileşme hızlanır.

Hayvanlar âleminde, bitkiler de etkileri görülür. İlk yarıda sinek, böcek, hayvanlarda çoğalma olur. Bunların sokma, yeme, parçalama gibi istekleri artar. Bitkiler, ağaç ve meyveler daha hızlı büyür, gelişir, olgunlaşır. Daha lezzetli olurlar.

Dolunayda enerji potansiyeli en yüksek seviyeye ulaşır. Ancak zorlayıcı ve zarar verici yöndedir… Ay’ın bu güçlü çekim kuvveti insan vücudunda sıvısal, duygusal, fiziksel artışlara ve dolayısıyla farklı değişikliklere sebep olur. Artan bu enerji gücü elde olmayan çeşitli patlamalara yol açabilir. Kavgalar, cinayetler, dargınlıklar, intihar vakalarında artış gözlenebilir… Hükmedilmesi zor olan bilinçaltı, sezgiler, kin ve nefretler harekete geçer…

Ay’ın dolunay ışığına karşı çok oturan veya uyuyan kişilerin vücudunda gevşeme, tembellik ve miskinlik görülür. Etlerin tatları kolayca değişir, ekşime hızlanır…

Dolunay akabinde soğukluk ve kuruluk artışı nedeniyle iniş başlar… Verimlilik düşer. Damarlarda kan azalır. Büyüme ve gelişme yavaşlar. Zekâda belli bir düşüş görülür. Hasta olanların bedenleri zayıflar ve şikâyetleri artar. Hayvanlarda saldırganlık isteği azalır. Bitki, ağaç, çiçek ve sebzeler iyi gelişmez. Lezzetli olmaz.

Ay ile ilgili söylenebilecek, özgün bir özellik de, Med-cezir oyunudur...

Med - Cezir veya gelgit adıyla bilinen çekimsel tabiat olayları Ay ve Güneş’in konumlarında meydana gelen değişiklerden kaynaklanır.

Gelgit, bir gök cismi üzerinde başka bir gök cisminin, çekim kuvveti etkisiyle oluşturduğu biçimsel bozulma olayıdır. Bu kuvvetler okyanuslarda, denizlerde, karada, hatta atmosferde gelgit olaylarına neden olur. Ancak bunlardan en önemlisi denizlerde olanıdır.

Güneş, Ay ve Dünyanın hareketlerine bağlı olarak, değişik uzunluklardaki sürelerde gelgit olayları meydana gelir. En belirgin ve güçlü olan gelgit ise Ay ve Güneş’in aynı doğrultuda oldukları dönemlerde yani, yeni Ay ve Dolunay evrelerinde görülür.

Küçük çaptaki gelgitler ise Ay’ın ilk dört ve son dört devresinde olur. Ay, Güneş ve diğer gök cisimlerinin kütlesel çekim kuvvetlerinin etkileri çeşitli tabiatsal değişikliklere neden olduğu gibi, insan tabiatı üzerinde de geçici rol oynaması şaşılacak bir şey değildir. Neticede, insan da etki alan ve veren bir enerji kütlesidir...

Gel-git yeni Ay ve Dolunay dönemine rastlar.

Med, kuvvetli, Cezir ise zayıf anlamını taşır.

Ayla ilgili size bildiğim ve derlediğim bilgileri aksettirmeye çalıştım.

Sizlere ay ışıltılı mutlu geceler dilerim.

Ahmed F. Yüksel

 

  

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..