Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '15

 
Kategori
Uzay
 

Atalarımız Uzaylı mı?

Yazan:Uçar Demirkan

Yerküremizde kişioğlu yaşamının başlaması ile ilgili üç değişik açıklama vardır.

Bunlardan ilki, kişilerin Adem ve Havva'dan oldukları ve herkesin kardeş sayılması gerektiğine dair olan "dinsel"açıklamalardır.

İkinci açıklama bilimsel açıklamadır. Buna göre; kişioğulları balık-sürüngen-maymun evriminin sonunda yerkürede ortaya çıkmışlardır.

Üçüncü açıklama ise, uzay varlıklarıyla ilgilidir. Burada iki varsayım ileri sürülmektedir.

Birincisine göre uzaylılar yerküremize gelmişler ve bizlerin tohumlarını yerkürenin değişik yerlerine ekmişler ve buradan kişioğulları oluşmuştur.

İkincisine göreyse uzaylılar yerküremize gelmişler, uzun süreler kalmışlar ve çok gelişmiş uygarlıklar kurmuşlardır.

Bu ikinci görüşe göre; yaklaşık 3,5 milyon yıl önce yerkürede iki kara parçası vardı. Bunlardan birinde Lemurya uygarlığı, diğerinde ise Mu uygarlığı kurulmuş ve gelişmiştir.

Bu uygarlıkların nükleer enerjiyi ve uzay araçlarını geliştirdikleri ve kullandıkları anlaşılmaktadır.

Yaklaşık 40 bin yıl önce yerküredeki ilk yıkım ortaya çıkmış ve bu uygarlıklar yok olmuştur.

Kalıntılarda Atlantis, Uygur İmparatorluğu, eski Hind ve Çin uygarlıkları, eski Okyanusya uygarlığı yeniden gelişmiştir .Bunların da nükleeri ve uzay araçlarını bildikleri ve kullandıkları anlaşılmaktadır.

Bu uygarlıklar da yaklaşık 12 bin yıl önce ortaya çıkan ikinci yıkımla yok olmuşlardır.

Bunların kalıntılarından Mısır, Mezopotamya, Çin ve Tibet uygarlıkları; İnka ve Maya uygarlıkları ve Okyanusya uygarlığı  ortaya çıkmış olup bunların da atalarının uzaydan geldiğini ileri sürdükleri  anlaşılmaktadır.

Batı Afrika'daki Dogonlar aşireti; atalarının Sirius yıldızı(Demirkazık Yıldızı)ndan geldiğini ileri sürmektedirler.

Yaklaşık 5 bin yıl önce yazı bulunmuş ve bundan sonra günümüz uygarlıkları gelişmiştir.

Dinsel açıklamalara göre kişioğulları Adem ile Hava'dan türemiş ve çoğalmış olup Adem'in Habil ve Kabil adlı iki oğlu olmuş olup Havva 'nın kızları olsa bile bunlardan türemiş olmamız biraz karışık görünmektedir.  Ancak;  inanç inançtır.

Bilimsel açıklamalara göre ilk insan Lucy adlı bir kadındır. İskelet çözümlenmesinden kemiklerinin 2,9-3,8 milyon yıl öncesine ait olduğu anlaşılan bu kalıntılar, Etiyopya'da bulunmuş olup ilk insansı iskelet ve kemikler olduğu düşünülmektedir.

Bu varlığın Lemurya ya da Mu uygarlığında yaşadığı anlaşılmaktadır .Ancak, iskeletin yanında gelişmiş uygarlık kalıntıları bulunmamıştır.

Diğer kişioğlu kalıntılarının durumu şöyledir.

Homo hobilis kalıntıları yaklaşık 1,9 milyon yıl öncesine aittir.  Tanzanya'da bulunmuş olup Homo erectus'un atası sayılan homo engasterin de atasıdır.Taş aletler kullanmıştır.

Homo erectus kalıntılarna göre bunlarını 1,9 milyon-250 bin önceki yıllarda  yaşadıkları düşünülmektedir. Cava adası-Pekin-Cezayir-Orta Afrika-Türkiye'de kalıntılarına rastlanmıştır.

İlk dik yürüyen varlıktır. Mağaralarda yaşamış ve ateşi kullanmıştır.

Neandertal adamı, yaklaşık 200-28 bin yıl önce yaşamıştır. Mağara adamı olup insansı maymundur .Kişioğullarının ilk gerçek atası olarak bunlar düşünülmektedir.

Almanya'nın Neander Vadisi'nde bulunmuştur. Kalıntıların yanında taş gereçler ve soyu tükenmiş hayvan kalıntılarına rastlanmıştır.

Homo Sapienslerce kaynaşıp yok edilmişlerdir.

Homo Sapiensler 200-100 bin yıl önceki dönemde doğu ve güney Afrika'da ortaya çıkmışlardır. 40 bin yıl önce kuzeye doğru yayılmışlardır. İlk düşünen insan olup kişioğullarının en çağdaş son atasıdır.  60 bin yıl önce Afrika'dan ayrılarak Neandertal insanları ve Homo erectuslarla kaynaşmışlardır.

Cro-Magnon ( Erken Homo sapiensler)43-45 bin yıl kadar önce ortaya çıkmışlardır. İtalya ve İngiltere'de kalıntıları bulunmuştur.Boynuzdan mızraklar yapmış ve mağara duvarlarına resimler çizmiştir.

Bilimsel açıklamalara göre en yakın atamızın 43 bin yıl kadar önce ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Halen ulaştığımız uygarlık düzeyine bu denli az bir zamanda ulaşmış olmamız olanaksızdır .En yakın uygarlık kalıntıları olan Mısır-Maya-İnka-Okyanusya 'da yapılmış olan piramitler, saraylar,yontular,  geniş sulama sistemlerinin;  bu kişilerin torunları olmadıklarına dair izler vardır.

Firavunlar tanrı krallardır.Hind söylencelerinde Uzay araçları ile yapılan savaşlardan söz edilmektedir.Bunları Neandertal insanlarının ya da Homo Sapienslerin yapmış olmaları olanaksız görülmektedir.

Dolayısıyle, kişioğullarının gerçek atalarının uzaydan geldiğini ve büyük uygarlıklar  kurduktan sonra yerkürenin uğradığı yıkımlarla yok olduklarını; ancak, yıkımdam kurtulanların gittikleri yörelerde yine ileri uygarlıklar kurduklarını düşünmek olanaklıdır.

Bizler, bu kalan uzaylı yaratıkların eğittiği kişiler olarak bugünkü uygarlık düzeyine ulaşmışızdır.

Şimdilerde, uzaya çıkmaya çabalıyoruz. Böylece, aslımıza dönmüş olacağız.  

 
Toplam blog
: 142
: 578
Kayıt tarihi
: 04.09.13
 
 

1940 yılında İzmir'de doğdum İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdim 1961 yılında Mülkiye(Siyasa..