Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Atalet...

Atalet...
 

Resmi internette buldum...


Çalışan kadınların en büyük sorunu bu bence. " Atalet" .

Çok sevdiğim yazar Meave Binchy'nin " Tara Road " kitabında vardı bir cümle. Kafama kazınıp kalmıştı. " Ask a busy woman to do something for you. She will program her shedule and find time to do it for you. "

Çalışan kadınların programlarını ayarlayıp, her şeyi bir arada götürüp, tüm işleri hallettiklerini anlatan yaşlı bir kadıncağız tarafından, roman kahramanı için sarfedilen sözlerdi.

Doğru diye düşünmüştüm okurken. Çalışıyorsun, çok işin var ama her şeye yetişiyorsun bir şekilde. İşinle ilgili çalışmalarını yapıyorsun. Ev işi yapıyorsun. Her akşam yemek hazırlıyorsun. Çamaşır yıkıyor, ortalık topluyorsun. Markete, çarşıya gidiyor, eksik gedik tamamlıyorsun. Arada izlemek istediğin filmlere vakit buluyor, arkadaşlarınla görüşebiliyorsun. Hiç değilse msn de onlarla konuşuyor, sohbet ediyorsun. Çocuğunun gönlünü yapıyor, eşinle vakit geçiriyorsun. Sen süpersinn...

Gerçi sürekli bir koşuşturma hali içindesin. Tembellik vaktin pek yok, ama olsun. Sırtlıyorsun işlerini ve bu arada ezilmiyorsun.

Tamam isyankar davrandığın, " Off yeter. Bir de şu ev işleriyle boğuşmasam" dediğin zamanlar her zaman mevcut ama yuvarlanıp gidiyorsun.

" Aşkım, yemek yapacak enerjim yok. " dediğinde, akşam dışarı çıkıp iki duble rakı eşliğinde rahatlama şansın var. Her hafta eve uğrayan, olmazsa olmazınız Fatma Hanım var. Evdeki herşeyin yerini sizden iyi biliyor valla. Evi savaş alanı halinde bile ona bıraksanız, eve döndüğünüzde mis gibi sabun kokularıyla sizi karşılayan bir bırakıyor her defasında.

Hmm...

Atalet de nereye yerleşiyor bu yazıda? Öyle değil mi?

Şimdi yarıyıl tatili. Sudan çıkmış balık gibiyim. Hiç işim yok.

Evdeyim ve sanki üzerime tembellik tozu püskürtülmüş gibi.

Dün tüm günümü sadece 90 metrekarelik evimi baştan aşağı süpürmek için harcadım. Süpürge ortadaydı ve aralarda diziler seyrederek, pizza yiyerek ve kola içerek vakit geçirdim.

İtiraf ediyorum, okul olmayınca ben bir tuhaf oluyorum...

Tembellik hastalığı virüsü falan var mı acaba? Ya da bu hastalığa benden başka kapılan birileri?...
 
Toplam blog
: 33
: 777
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

71 İstanbul doğumluyum. Öğretmenim. Şarkıdaki gibi, " bi' kızım var ve evliyim."..