Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

ATAM bize yardım et!

ATAM bize yardım et!
 

Sevgili Atam yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Peşinden de Genel Seçimler var ve her seçimde olduğu gibi sizin yardımlarınıza çok ihtiyacımız var. Atam senden sonra bizi yönetmeye talip olanlar sadece insanların giyimine, cebindeki paraya, ailesine bakar oldular. Bunları ölçü aldıklarını bile bile zorda kaldılarmı bütün sorumluluğu, yükü, günahı-sevabı size atar oldular.

Atam; sizin sayenizde kaç seçimi yüzlerinin akıyla kazandılar yada reylerini artırdılar. Buna sadece bir kesim değil sağcısı-solcusu, aydını-muhafazakarı hepsi sizin gıyabınızda sizi kullandılar. Seçimi kazanan yada kaybenden seçim bittikten sonra sizin düşüncelerinizi, felsefenizi unuttular. Nasıl nakite çeviririz sevdasına kapıldılar.

Sevgili Atam; biz biliyoruz ki siz büyük bir lider, büyük bir devrimci ve insandınız. Hayatta iken yaptıklarınızı inkar etmek haddimiz değil. Sizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Ve biliyoruzki Atam, her canlı gibi sizde vakti saati geldiğinde bu fani dünyadan göç ettiniz. Bize bıraktığınız Cumhuriyeti korumak, fikirlerinizi yaşatmak sadece bir kesimin görevi değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hakkı ve görevidir.

Günümüzde her kesim kendine göre parsellemiş ilkelerinizi. Bir kesim; sosyal demokratlığı, bir kesim; milliyetciliği, bir kesim; ilerleme ve kalkınma hamlelerini, diğer bir kesim; insan haklarını ve din hürriyetini sahiplenmiş. Öyleki bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sanki hem milliyetçi, hem laik, hem demokrat, hem dinine bağlı, hem ilerlemeye ve kalkınmaya açık olamazmış gibi bir durum söz konusu.

Ama iş oy kapma sevdasına geldimi bilmem hangi ilden farklı görüşlere sahip aynı sülalenin insanları artık farklı ve tamamen ters görüşlere sahip parti yönetimlerine girdiler. Eskiden taşrada derdik zengin ve güçlü sülaleler hep aynısını yaparlardı. Her biri değişik parti yönetimlerinde yer alır kim iktidar olursa olsun yine o güçlü sülale kazanırdı. Hani adam demiş ya ne tarafa dönersen dön... Kim iktidar olursa olsun oluğun akacağı taraf bellidir.

Artık buna bir son verilmeli. Hiç kimse Atatürk'ü kendi malı gibi görmemeli. Hiç kimse camileri yada dini kendi malı gibi görmemeli. Ve hiç kimse Türk Bayrağının sahipliğini üstlenmemeli. Bu değerler ortak değerlerdir. Kimsenin yada belli bir kesimin tapulu malı değildir.

Artık siyasi partiler bu değerler üzerinden oy avcılığını bırakmalı ve seçildiğinde neler yapacağını, yapabileceklerini nasıl yapacağı hususunda milleti ikna edip öyle oy istemelidir. Yoksa bir yazar abimin dediği gibi "Atatürk'ü gıyabında seçimlere sokmaya çalışmaktan vazgeçmelidir." Tabii Bayrağımızı da, Dinimizi de. Bunun zararını herkes çekmektedir. Bunun zararını başını örten insanlar da, imam-hatip lisesi öğrencileri de, ünüversitedeki öğrenciler de yeterince çekmiş ve hala çekmektedirler. Onun için artık bu değerleri seçimlerde kullanmak artık çok fazla işe yaramıyor yaramayacaktır.

 
Toplam blog
: 22
: 935
Kayıt tarihi
: 06.09.06
 
 

1966'da yine bir sonbaharda doğdum. Hala o sonbaharı yaşıyorum. Amacım yazar falan olmak değil sadec..