Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Ataşehir Gönüllüleri Derneği yıl sonu TSM konseri

Ataşehir Gönüllüleri Derneği yıl sonu TSM konseri
 

Atilla Gündüz yönetimindeki Ataşehir Gönüllüleri TSM Konseri 2017 son konseri


28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 15.00de Yeditepe Üniversitesi Konser Salonu'nda, aralarında eşim Fatma Dilek Aksu'nun da koro sanatçısı olarak yer aldığı, Ataşehir Gönüllüleri Derneği’nin, şef Atilla Gündüz ve misafir sanatçı Zeki Çetin’in katılımıyla TSM konseri vardı. Nuriye Ercar’ın sunumuyla yapılan konserin başlamasında önce söz alan Dernek yöneticileri, Dernek hakkında kısa bilgiler verdiler.

Konserin 1. Bölümünde Lem’i atlı şarkıları yer almıştı. Tüm dinleyiciler şarkılara zaman, zaman eşlik ve tempolarla katıldılar.

Aradan sonra sahneye konuk sanatçı Zeki Çetin çıktı, biri birinden güzel parçaları söyleyip, bol alkışlar aldı.

Sahneye gelen koro bu kez Kürdili Hicazkar Faslını seslendirdi. Konser sonunda, tüm koro ve salondaki dinleyenler İzmir Marşını büyük coşkulu bir şekilde söyleyerek, Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılıklarını kanıtladılar. Bu marşla birlikte, salon adeta alkıştan yıkıldı. Şef Atilla Gündüz ve koro da tüm dinleyenleri selamlayarak konserlerine son verdiler.

ATAŞEHİR GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ HAKKINDA:

Ataşehir Gönüllüleri Dernek çalışmalarına ilk olarak, Kadıköy Belediye’sine bağlı KASTAV (Kadıköy Sağlık Sosyal Dayanışma Vakfı) ile başladı. 10 yıl boyunca KASTAV Ataşehir Şubesi olarak faaliyet verdiler. 2009 yılında Ataşehir’in ilçe olmasıyla birlikte, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de büyük desteği ile Ataşehir Gönüllüleri Derneği olarak hizmet vermeye başladı.

7 kişiden oluşan yönetim kurulu kadrosu şöyle: Şenel Dınız, Melek Köstereli, Nevin Çakıroğlu, Gülay Özsayın, Mihriban Yılmaz, Şebnem Durmaz, Tuncay Akar.

Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, El Sanatları-mefruşat, Latin Dansları,
İngilizce, Yoga, Halk Oyunları, Porselen Dekorlama, Bale (çocuklara yönelik) dallarda çalışmalar yapmaktadır.

El sanatları kursumuz yılda 2 defa sergi yapıyor. Dans sınıflarındaki öğrenciler çeşitli etkinliklerde dans gösterileri yapma fırsatı buluyor.

Türk Halk Müziği Korosunu, Ahmet Turan ŞAN ve Türk Sanat Müziği Korosunu ise Atilla GÜNDÜZ eşliğinde çalışmalar yapıyor, yılda 2 kez konser veriyorlar. Bu ücretsiz konserlerin protokol konuklarıysa Ataşehir’de bulunan Darülaceze’nin sakinleri oluyor.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..