Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Fotoğraf
 

İFSAK’ta mükemmel bir sunum: Muhsin Divan ''Vardavela'' fotoğraf gösterimi

İFSAK’ta mükemmel bir sunum: Muhsin Divan ''Vardavela'' fotoğraf gösterimi
 

Tekne detayı


15 Haziran 2017 Perşembe günü Saat: 19.30) sizi İFSAK'ta, Temel Fotoğrafçılık Semineri Eğitmeni ve fotoğraf sanatçısı Muhsin Divan’ın, Kazım Koyuncu’nun müzikleri eşliğinde, deniz yaşamını konu alan

"VARDAVELA" isimli fotoğraf gösterimi yaparak, izleyenlere keyifli anlar yaşattı..

Muhsin Divan, Karadeniz’in Asi Çocuğu Kazım Koyuncu anısına ithaf ettiği “Vardavela” isimli fotoğraf gösterisinde denize ve denizciliğe dair çektiği karelerle Değerli Dostu Kazım Koyuncu’yu kendi penceresinden bizlere anlatarak, tamamı birer tablo gibi olan karelerden oluşturduğu bu sunumu ile fotoğraf sanatının da, diğer sanat dalları arasındaki yerinin ne derece önemli olduğunu bizlere kanıtlamış oldu.

Ben sunumu izlerken neredeyse ağzım açık kaldı. Ben orada aslında fotoğraf değil de, sanki Rohko, Kandinky, Mondrian, Vasarelly,Turner gibi ressamların tablolarını görür gibi oldum. Fotoğraflardaki ışık, renk, kompozisyon, armoni gibi dengeler, mükemmel derecede başarılıydı. Özellikle, ayrıntı karelerindeki ışık ve renk uyumu, kompozisyonu iyi yakalayabilmek için özel açılardan objelere yaklaşımı ile elde ettiği görüntüler olağanüstü başarılıydı.

Kendisi de Doğu Karadenizli denizci bir aileden gelen ve halen denizcilik işi ile ilgilenen Muhsin Divan bir deniz sevdalısı. Üç tarafı da denizle çevrili olan yurdumuzda, halkımızın denize olan ilgisizliğinden yakınarak, deniz sevgisini aşılamayı amaçladığı bu fotoğraf gösterimi ile bir sanatsal palet hazırlayıp bizlere sunmuş. Çok da iyi yapmış.

Deklanşörüne sağlık Muhsin Divan.

İsmail Hakkı Aksu

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..