Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Atatürkçü düşüncenin iki bayramı!

Özal’ lı yıllarla beraber önce 10 Kasım anma programları amacı dışına çıkarılan Unutturulmaya çalışılan, anayasadan ve ders kitaplarından dışlanmaya çabalanan Atatürk. “Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Hâlbuki hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.” (6 Mart 1922TBMM) Diyerek uzun yıllar ötesinden milletine yol gösterici rolünü yerine getirmiştir. Atamız’ ı bize unutturmaya çabalayanlar kim; Bunlar yönlerini batıya çevirdiklerini savunan, Cumhuriyetimizi kuran düşünce ve yine cumhuriyetimizi yaşatan kurumların altını kazan kısaca Atatürkçü Düşüncenin karşısında olanlardır. Bugün bu topraklarda Allaha inanıp oruç’ unu tutup şimdi yine aynı inanç doğrultusunda bayram yapan Türk halkı bu ibadet serbetisini ona ve onun ön görüsüne bağlı olduğunu elbette biliyor.

Geçenlerde Balıkesir ADD’ nin bir bayram tebrikini aldım. Orada iki bayram kutlaması aynı anda yapılıyordu, hem ramazan hem de Cumhuriyet bayramımız kutlanıyordu. Bu olay bile Atamızın hoş görüsünün bir örneği değil mi? Hep birbirine zıt ve düşman gibi gösterilmeye çalışılan din ve cumhuriyet bal gibi bir arada olabiliyormuş.

Bizde hem ADD’ nin hem de tüm Türk halkının iki bayramını tekrar kutluyor, atamızın bir sözünü tekrarlayarak yazımıza son veriyoruz

…”hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?”

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..