Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '20

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Atıştırmalık Hopala Tarifi

Tavanın içine yeterince zeytin yağı döküyoruz. Küp doğranmış soğanı içine atıyor ve kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içine bolca acı kırmızı pul biber atıyoruz-Hopala acı olmalı onun için-Bu şekilde de biraz karıştırıyoruz. Ocağı söndürüyoruz. Tavanın sıcaklığı ile önceden küp küp doğradığımız ekmek parçalarını tavanın içine atıp tavada ki karışımı ekmeğe yediriyoruz. Hazırlanan hopalanın üzerine miktarınca iki kaşık yoğurt atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun. Anlatması kolaydı ama yemesi çok lezzetli.
 
Acı biberi ateşte fazla tutma. Acısı gidiyor. Ekmeği ocağı söndürdükten sonra at karıştır. Tavanın sıcağı yeter, değilse ekmek parçaları kuruyor, bu da lezzet estetiğini bozuyor. Yoğurt üç kaşık olmalı ki soğan ve biber tadı alabilesin. Yoğurt az diye endişelenme. İyice karıştırırsan yoğurdu çokça göreceksin.
 
Tuna M. Yaşar
 
Toplam blog
: 235
: 350
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

1973 Karabük doğumluyum. Üniversite uluslararası İlişkiler mezunuyum. Arkeoloji ve okültizm ilgi al..