Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '20

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
25
 

Atıştırmalık Hopala Tarifi

Tavanın içine yeterince zeytin yağı döküyoruz. Küp doğranmış soğanı içine atıyor ve kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içine bolca acı kırmızı pul biber atıyoruz-Hopala acı olmalı onun için-Bu şekilde de biraz karıştırıyoruz. Ocağı söndürüyoruz. Tavanın sıcaklığı ile önceden küp küp doğradığımız ekmek parçalarını tavanın içine atıp tavada ki karışımı ekmeğe yediriyoruz. Hazırlanan hopalanın üzerine miktarınca iki kaşık yoğurt atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun. Anlatması kolaydı ama yemesi çok lezzetli.
 
Acı biberi ateşte fazla tutma. Acısı gidiyor. Ekmeği ocağı söndürdükten sonra at karıştır. Tavanın sıcağı yeter, değilse ekmek parçaları kuruyor, bu da lezzet estetiğini bozuyor. Yoğurt üç kaşık olmalı ki soğan ve biber tadı alabilesin. Yoğurt az diye endişelenme. İyice karıştırırsan yoğurdu çokça göreceksin.
 
Tuna M. Yaşar

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 262
Toplam yorum
: 22
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 318
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

Orman mühendisiyim. Arkeoloji ve okültizm ilgi alanım. Gezmeyi, kitap okumayı ve müzik dinlemeyi ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster