Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Avantaj Hala Galatasaray'da..

Avantaj Hala Galatasaray'da..
 

Taraftar yine üzerine düşeni yaptı..


Dünkü derbi üzerine günlerce, aylarca konuşulabilir hatta yıllar sonra bile hatırlanacaktır; Fenerbahçe'nin 2 kez rakip kaleye gittiği yada korner kullanmadan kazandığı maç diye..

Genel olarak üzerinde durulacaklar: Galatasaray'lı oyuncuların yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcamaları, defanstaki 2 duraksama ve dikkat eksikliğiyle maçı kaybetmesi, Aydın'ın oyuna girdikten sonra 5 dakikada kaçırdığı 3 pozisyon, Volkan'ın harika performansı, maç öncesi koreografi gösterileri, Caner'e gösterilmeyen 2. sarı -dolayısıyla- kırmızı kart...

Fakat aslında en önemlisi maçın centilmenlik içinde geçmesiydi bence. Stadta Volkan dışında hiç bir futbolcuya tepki gösterilmedi, böylesine dramatik bir maçtan sonra sahaya girenler bile olabilirdi ki gerek yöneticiler gerek medya iki tarafı da epey germişti. Elmander/Necati - Bekir ve sakatlanan Sow ile Fatih Terim arasındaki diyaloglar özlediğimiz cinsten görüntülerdi. Bu maçla birlikte büyük bir şans yakalandı; eğer Kadıköy'de de olay yaşanmazsa bundan sonra derbiler çok daha keyifli geçebilir (tek sorun maç sonunda kaleci Volkan'ın takım arkadaşlarını toplayıp sevinç gösterilerinde bulunması ve taraftarı tahrik etmesiydi -volkan kendisine hemen her stadta küfredenleri haklı çıkardı adeta-)

Kısacası, futbol bir sonuç oyunudur ve kazanan daima haklıdır. Galatasaray taraftarı üzülmekte haklı ki Barcelona bile topu ayağında daha fazla tutmasına rağmen bu kadar pozisyon bulamamıştı Real Madrid karşısında..Kazanan Fenerbahçe şampiyonluk yarışına ortak oldu. Daha önce Galatasaray %80 şampiyon demiştim; şimdi belki kağıt üstünde bu oran biraz azaldı ama halen avantaj sarı kırmızılı takımda..

Fenerbahçe Süper Final'e müthiş başladı ve sezon başından beri en üst düzeyde kenetlenerek alkışı hak etti. Ancak unutulmamalı ki Galatasaray da bu ligin şampiyonu ve şu an oynanan maçlar Galatasaray camiası için büyük bir haksızlık. Fenerbahçeliler şampiyonluk kupalarının elinden alındığını söylüyorlar ancak Galatasaray'ın da kupası verilmedi !

Lig TV yönetimi puan farkının 2 ye inmesinden çok memnun şüphesiz. Ancak çok zorlu 4 maç daha var ve yüksek tempoda, galibiyetlerle başlayan Fenerbahçe için -Türkiye kupası maçları da düşünüldüğünde- işler kısa sürede tersine dönebilir. Son maça kalırsa, çok farklı bir atmosfer olacaktır. Eğer Galatasaray dün 1-1 den sonra olduğu gibi şuursuzca yüklenmez ve beraberliğe razı olursa deplasmanda Fenerbahçe'den puan alabilir, ki zaten 2 senedir de başarıyor bunu. Ancak öncesinde oynanacak maçlar da hafife alınmamalı, sonuçta Trabzonspor ve Beşiktaş da son kozlarını oynayıp, şampiyonluğu belirlemek; en azından sezon boyunca üzdükleri taraftarlarına bir derbi galibiyeti hediye etmek isteyeceklerdir.

Şimdi bekleyip kalan 4 maçın müthiş heyecanını yaşayacağız. Ancak biraz adalet varsa Galatasaray kupayı Saraçoğlu'nda kaldıracaktır.

 

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..