Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Avrupa'da dayak yüzünden ölen bebekler

Avrupa'da dayak yüzünden ölen bebekler
 

AVRUPA’DA DAYAK YÜZÜNDEN ÖLEN BEBEKLER


Bebeği bırakan anne veya baba kendine ait hiçbir bilgi vermek mecburiyetinde değil. Bu çağda doğurmamanın onlarca yolu varken hem çocuğu doğurmak hem de onu terk ederek kilisenin, hastanenin… Kutusuna bırakmak ne kadar vicdanî acaba?

Son söz:

Bakmayın siz batılı toplumlarının onca parlaklığına, süsüne! Batı giderek çöküyor(1)

 

Bizde Yeşilçam filmlerine bolca malzeme olan “cami avlusuna çocuk bırakma” hadisesi, Avrupa ’da biraz daha farklı şekilde yapılmaya başlandı. Bir süredir manastırların, hastanelerin ve çeşitli kürtaj karşıtı kuruluşların içinde, kadınların bebeklerini bırakabilecekleri ‘bebek kutuları’ kullanılıyor. Kapağı açılıp bebek bırakıldıktan sonra bir alarm ya da zil çalınarak yetkililerin orada bir bebek olduğundan haberdar olması sağlanıyor. Uygulamanın amacı, istenmeyen bebeklerin sokağa terk edilmesi ve bu yüzden hastalanmaları ya da ölmelerinin önüne geçilmesi.(1)

Üstad Kadir Mısıroğlu’nun bir cumartesi sohbetinde Avrupa’da dayak yüzünden ölen bebeklerin çok olduğunu söylemesi beni hiç şaşırtmadı. Çünkü zinanın bol olduğu Avrupa tabi çocuğa bebekliğinde bakamayacak, katlanamayacak ve ister istemez şiddet uygulayacak. Aile kavramı da zayıf tabi. Hamdolsun bizim de rabbimizin bize ikramı bir bebeğimiz var. Meşakkatliymiş hakikaten. Ama Allah’ın lütfu olarak ona bakmak ve bir kere yüzünüze gülüvermesi bütün meşakkati alıp götürüyor. Bu konu ile ilgili dikkatimi şu çekti: ‘Avrupa’nın kendi içinde şiddet olayları basında yok gibi. Ama konu İslam ülkesi ise maşallah çarşaf çarşaf haberler.’ En basit Suriye’li mülteci bebeklerin bile deniz kenarlarındaki o acı fotoğrafları vicdanımızı sarsmadı mı? Sarsmaz mı, mahvolduk adeta. Bebek sevgisinin ne olduğundan habersiz taş kalpli Avrupa adeta seyretti. Almanya Nazi Hitler’inin bebek katliamları konularına hiç girmeyeceğim. Sadece Batı hayranı kardeşlerime şunu söylemek istiyorum: Batının özenilecek yanı yok. Ne varsa bizim atalarımız sayesinde öğrenmişler her şeyi.

 

KAYNAK:

(1) http://www.kutsikaya.com/?tag=avrupada-bebek-kutulari

(2) http://www.radikal.com.tr/dunya/avrupada-bebek-kutulari-artiyor-1091113/

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..