Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '13

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Avrupa'nın gözde kayak merkezleri

Avrupa'nın gözde kayak merkezleri
 

Kim demiş yalnızca yaz aylarının güzel olduğunu… Yaşattığı soğuk günleri, tabiatı bembeyaz bir güzelliğe büründürerek ödüllendiren kış mevsiminin keyfini doyasıya çıkarmak lazım. Kış tatili konusunda önümüzde hem Türkiye'den, hem de Avrupa'dan birçok seçenek bulunuyor. Herkesin zevkine, uzmanlığına göre bir tatil yapabileceği kayak bölgelerinin sayısı bir hayli fazla. Soğuğa aldırmadan, doyasıya bir tatil yapmak isteyenler için en çok tercih edilen kayak merkezleri:

Lech - Avusturya

Avusturya’nın Vorarlberg Bölgesi’nde bulunan ve karla kaplanan yamaçların arasına gizlenmiş, Avrupa’nın en naif köylerinden biri olan Lech; dağ evleri, dar sokakları ve pürüzsüz pistleriyle bir kış masalı gibi. Beyazın kudretiyle ödüllendirilen ve tüm naifliğini koruyan Lech, Avusturya’nın batısındaki kayak cenneti.

Corvara - İtalya

Turizm dünyasında sır kalmadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz! Alp Dağları’nın İtalya’daki bölümü Dolomiti, dünyanın en muhteşem pistlerine sahip olmasına rağmen, hâlâ çok az insanın bildiği ve gittiği harika bir kayak merkezi. Türk kayakseverler İsviçre’yi, Fransa’yı ve Avusturya’yı sık sık ziyaret eder olsalar da Güney Tirol’ün bu enfes bölgesini kimsenin denememiş olması açıkçası çok şaşırtıcı. İtalyan Alpleri’nin gizli cenneti Dolomiti’nin en sevimli kasabası Corvara, tüm güzelliği ve muhteşem pistleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Courchevel - Fransa 

Kayak yapan yapmayan, herkesin adını bildiği Fransa Alpleri’nin ünlü kasabası Courchevel, Avrupa sosteyesinin olduğu kadar son yıllarda Türk sosyetesinin de her kış akın akın gittiği bir cazibe merkezi haline dönüştü. Beklentiler ve istekler arttı. Çıtır çıtır yanan bir şömine, kareli battaniye ve tüylü halılar yetmez oldu. “Chalet” kültürü egemenliğini korudu ama farklılık ve rafine şehir şıklığı isteyenler de çoğaldı.

Uludağ - Türkiye

Türkiye'nin en gözde kayak merkezi olan Uludağ, yıllardan beri popülaritesini yitirmedi. Kış tatilini seven, ama uzaklaran gitmek istemeyen herkese kucak açan Uludağ, güzel otelleri, kaliteli pistleri, bol kar yağışı ve eğlence anlayışıyla ön plana çıkıyor. İster çıtır çıtır yanan şöminenin başına geçip yemeğinizi yiyin, isterseniz de giyin kayak ekipmanlarınızı ve hünerlerini gösterin. Uludağ'da eğlence anlayışınız değişecek, kış tatilerinin tutkunlarından biri olacaksınız.

Bansko - Bulgaristan 

Komşu ülkelere seyahat etmenin en güzel tarafı da, kısacık bir iç hat uçuşu ile aynı sürede ulaşabilmektir. Bulgaristan da son yıllarda hem kolay ulaşılabilir olmasıyla hem de şahane doğası ve tarihi ile ilgimizi çeken rotalardan biri! Bulgaristan’ın ortasından geçen, Unesco tarafından korunan bir bölge olan Pirin Dağları Ulusal Parkı’nın sunduğu benzersiz doğa, Bansko’daki nitelikli kayak merkezleri ile birleşince Bulgaristan özellikle bahar-kış tatilleri için ideal bir seçim haline geliyor. Bansko’nun sunduğu en iyi şeyler arasında, nitelikli ve konsept hizmetler sunan şık otellerini de sayabiliriz.

Kayak Tutkunları İçin Bansko!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..