Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa Şampiyonasına doğru / A Grubu

Euro 2012 öncesi yavaş yavaş gruplardaki takımları tanımaya ve turnuva öncesi gerupları teker teker değerlendirmeye başlayalım. İlk olarak A Grubu...

Birbirine denk takımların oluşturduğu çok zorlu bir grup. Polonya'nın ev sahibi olmanın verdiği avantajla mutlaka iyi bir performans sergilemesini bekliyorum. Hazırlık maçlarında oynadıkları futbolu beğendiğimi söyleyebilirim. Takımın kalesini Arsenal formasını giyen ve benim çok beğendiğim bir kaleci olan Szczesny koruyor. Savunmada tecrübeli Wasilewski, orta sahada Dortmund ile şampiyonluk yaşayan Blaszczykowski ve hücumda yine Dortmund formasıyla bu sezon 22 gol atan genç Lewandowski takımın kare ası olarak sayabileceğimiz oyuncular.

Grupta söz sahibi olabilecek takımlardan olan Yunanistan ise elemelerde oynadığı 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak namağlup bir şekilde turnuvaya katılmaya hak kazandı. Yunanistan her zaman ki gibi alışık olduğumuz bir kadroyla mücadele edecek. Kadroda ki oyuncuların birbirleriyle uyumu ve tecrübeli olmaları bir avantaj gibi görünse de, yaş ortalamasının çok yüksek olması Yunanistan'a sorun yaşatabilir.

Son Avrupa Şampiyonasında sergilediği futbolla büyük beğeni toplayan Rusya grupta diğer takımlara oranla bir adım önde gördüğüm bir takım. Elemelerde İrlanda Cumhuriyeti ve Slovakya gibi dirençli rakipleri arasında sadece tek mağlubiyet alarak grubu lider olarak tamamladılar. Ayrıca bu 10 maçta kalelerinde sadece 4 gol gördüler. Rusya için özellikle Arshavin'in sergileyeceği performans çok belirleyici olacaktır. Arsenal'de bir türlü dikiş tutturamayan yıldız oyuncu sezonu Zenit'te tamamladı. Eğer Arshavin sazı eline alıp takımın liderliğine soyunursa Rusya 2008'de yaptığı sürprizi bir kez daha tekrarlayabilir.

Grupta yer alan son takım ise Çek Cumhuriyeti. Çekler elemelerde İspanya'nın arkasında grubu ikinci sırada tamamladılar. Karadağ ile yaptıkları 2 play off maçını kazanarak turnuvaya katılmaya hak kazandılar. Takımın en önemli isimleri ise kaleci Cech ve bu sezonun ikinci yarısında müthiş bir form yakalayan Rosicky olacaktır. Çekler için en büyük sorun aslında gol yollarında yaşanıyor. Koller'in ayrılışından sonra bir türlü istedikleri verimi alabilecekleri bir golcü bulamadılar. Teknik direktör Bilek bu nedenle turnuvaya tam 5 forvetle katılmaya karar verdi. Bakalım Baros, Lafata, Necid, Pekhart ve Rezek takımın gol sorununa çözüm üretebileceklermi.

Hangi Takımlar Gruptan Yükselir

Ben grubun liderinin Rusya olmasını bekliyorum. Gruptan yükselecek diğer takımın ise Polonya ile Yunanistan'dan biri olacağını düşünüyorum. Fakat ev sahibi avantajına sahip olan Polonya'yı rakibine göre bir adım önde gördüğümü belirtmek istiyorum.

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..