Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '17

 
Kategori
Tenis
 

Avustralya Açık’ta efsaneler geri döndü…

Avustralya Açık’ta efsaneler geri döndü…
 

2017’nin ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta yılların tenisçileri finalde buluştular. Bugün oynanan tek kadınlar finalinde, 2 Numaralı seri başı olan Serana  Williams 17. Sıradaki  ablası  Venus Williams’ı her iki sette 6-4 ile yenerek, bu turnuvanın şampiyonu olarak tekrar 1 numaraya yükseldi. Böylelikle Serena Williams 23. Grand slam şampiyonu olma başarısı göstererek, 3,7 milyon doları da servetine ekledi. Venus Williams’ın ise bugüne kadar 5 i Wimbledon, 2 si de Amerika Açık olmak üzere 7 Grand Slam şampiyonluğu vardı. Serena Williams ise, bugün aldığı şampiyonlukla, 7 Avustralya Açık, 3 Fransa Açık, 7 Wimbledon, 6 Amerika Açık olmak üzere toplam grand slam şampiyonluklarını 23 e çıkarmış oldu. Bu arada Venus Williams’ın 36, Serena Williams’ın da 35 yaşında olduğunu hatırlatayım.

Avustralya Açık 2017'yi unutulmayacak kılan bir başka konu ise kadınlar ve erkeklerde finale kalan dört ismin Wimbledon 2008 ile benzerlik göstermesi. Bir Grand Slam Turnuvası'nda Serena Williams - Venus Williams & Roger Federer - Rafael Nadal finalleri en son Wimbledon 2008'de gerçekleşmişti. 9 sene önceki turnuvada mutlu sona Venus Williams ve Rafel Nadal ulaşmıştı.

Erkeklerde ise sıralamadaki 1 numaralı tenisçi olan Andy Murray’ın dördüncü turda, 2 numaralı tenisçi Novak Djokovic’in sürpriz bir şekilde ikinci turda elenmelerinden sonra, 4 Avustralya Açık, 1 Fransa Açık, 7 Wimbledon, 5 de Amerika Açık olmak üzere toplam 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 35 yaşındaki İsviçre’li Roger Federer ile, 1 Avustralya Açık, 9 Fransa Açık, 2 Wimbledon, 2 de Amerika Açık olmak üzere toplam 14 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 30 yaşındaki İspanyol Rafael Nadal bir kez daha Avustralya Açık şampiyonu olmak 29 Ocak (Yarın) Türkiye saati ile 11.30 da karşı karşıya gelecekler.

Her iki tenisçi de yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle, bir zamanlar 1 ve 2 sıradaki yerlerini kaybetmişler, Rafael Nadal 9. Sıraya, Roger Federer ise 17. Sıraya  düşmüştü.

Federer ile oynayacağı final maçı öncesi konuşan Nadal, geçtiğimiz sezon yaşadıkları düşüşün ardından geldikleri noktaya dikkat çekti.

Yaşanan sakatlıklar nedeniyle geçtiğimiz sezonun hem kendisi hem de Federer için zor geçtiğini ifade eden Nadal, birkaç ay önce Federer ile yaşadığı ilginç bir olayı paylaştı.

Ekim ayında, doğduğu şehir Monacor'daki tenis akademisinin açılışına Federer'in de davetli olarak geldiğini belirten Nadal, "Akademi açılışında Roger'ın yanımda olması muhteşem bir jestti. Herkes için çok duygusal bir andı ve ben o günü asla unutmayacağım. O dönemde ikimiz de sakatlıklar sebebiyle uzun süre kortlardan ayrı kalmıştık. Şunu söyleyebilirim ki, o günün şartlarında bir daha herhangi bir finalde karşılaşma şansı bulacağımızı düşünmüyorduk." dedi.

Daha önce Federer'le yaptığı 34 maçın 23'ünü kazanan ve Avustralya Açık'ta oynadıkları 3 maçtan da galip ayrılan Nadal, geçmiş maçların bugün için bir önemi olmadığı görüşünde. Federer'le uzun zamandır karşılaşmadığını hatırlatan Nadal, "Oynayacağımız maç geçmiştekilerden tamamen farklı olacak. Roger ve ben farklı oyun tarzlarına sahip iki tenisçiyiz. Aramızdaki maçları özel kılan şey de, bu iki farklı oyun tarzının çarpışması." ifadelerini kullandı.

Eğer bu final maçına ilgi duyuyorsanız, 29 Ocak (yarın)  Türkiye saatiyle saat 11.30 da Eurosport 1 kanalından canlı olarak izleyebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..