Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '17

 
Kategori
Astroloji
 

Ay düğümleri aslan-kova aksında: karma yeni evresinde

Ay düğümleri aslan-kova aksında: karma yeni evresinde
 

(10 Mayıs 2017-6 Kasım 2018)

?? Ejderha'nın kafası aslan ve kuyruğu da kova burcuna geçiyor 

Bir gün bir ejderha cennetten kovulur ve başı ve kuyruğu birbirinden ayrılır ceza olarak. Ancak, ikiye bölünmeden önce ejderha ölümsüzlük iksirini içmiştir. Bu durum hem başın hem de kuyruğun tek başına bir varlık olarak devam etmesine neden olur. Hint mitolojisine ait bu sembolik hikaye, Vedik astrolojisinde ejderhanın kafası(RAHU) ve kuyruğu (KETU) olarak adlandırılır. Batı astrolojisi bu Ay düğümlerini son yıllarda kullanmaya başlamıştır. Ay düğümleri bizim karmik geçmişimizi ve geleceğimizi gösteren çok önemli göstergelerdir.

Ay düğümleri Güneş ve Ay’ın yörüngelerinin kesişim noktalarıdır ve iki sanal noktayı işaret eder. Bu iki nokta birbirine zıt konumdadır. Gezegenlerin aksi istikamette yani saat yönünde ilerler ve bir burca girişleri son dereceden (29) başlar. Örneğin Kuzey Ay düğümü 11 derece Başak burcunda ise, Güney Ay düğümü 11 derece Balık burcundadır. Doğum zamanımızın Güneş, Ay ve Dünya arasındaki ilişkiyi göz önüne alan matematiksel noktalardır.Ay düğümleri’nin tüm burçlardan geçişi yaklaşık olarak 18,5 yıl sürer ve her 1,5 yılda bir burç değiştirir. Ay Düğümleri kişisel karmamızın dengesizliklerini gösterir. Nereden geldiğimizi ve nereye doğru gittiğimizi anlamamız açısından bize fikir verirler.

Güney Ay Düğümü(GAD) geçmişimizi, nereden geldiğimizi, ne tür deneyimlerden geçtiğimizi, bize doğal ve kolay gelen özelliklerimizi, gelişmiş taraflarımızı ve artık üstünde çalışmaya pek de gerekli olmayan taraflarımızı sembolize eder. Burası kendimizi güvende hissettiğimiz sığınağımız, bizim güvenli alanımızdır. Kuzey Ay Düğümü (KAD) geleceğimizi, hayat amacımızı,nereye gittiğimizi, karmamızla ilgili olarak hangi deneyimlerden geçeceğimizi ve ruhsal büyümeyi sembolize eder.

Ay düğümleri 10 Mayıs 2017-6 Kasım 2018 tarihleri arasında KAD Aslan-GAD Kova aksında ilerleyecek. Bu zaman diliminde, genel anlamda Aslan burcunun konuları olan liderlik, sergilemek, idare etmek, merkezde olmak, sahnede olmak, kendine güven, girişimcilik, risk almak, spekülasyon, yaratıcılık, sosyalleşme, sosyal organizasyonlar, eğlence, spor ve Kova burcunun konuları olan yenilik çıkartmak, icat etmek, gözlemlemek, özgürlük, yeni ve alternatif fikirler üretmek, insani ve toplumsal konular, insanlığa hizmet, astronomi, astroloji, uzay ile ilgili keşifler, havacılık, devrimler ve isyanlar gibi temalar ön planda olacak.

Tarihte Kuzey Ay Düğümü Aslan-Güney Ay Düğümü’nün olduğu bazı yıllara bakalım:

(23 Nisan 1924-26 Ekim 1925)

26 Haziran 1924 tarihinde verem aşısı Valmette tarafından keşfedildi. (Kova burcu-keşifler)

4 Mayıs 1924 tarihinde Yaz Olimpiyatları Paris'te başladı. (Aslan burcu-spor)

(5 Ocak 1980-24 Eylül 1981)

4 Kasım 1980 Bir Holywood aktörü olan Ronald Reagan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçildi. (Aslan burcu-liderler,aktörler)

1 Ağustos 1981 MTV yayına girdi. (Kova-televizyon/Aslan-şov dünyası)

Ay düğümlerinin bazı önemli tarihlerdeki diğer gezegenlerle olan etkileşimleri ise şöyle;

1 Temmuz 2017 tarihinde Ay düğümleri Venüs ile kare açı yapacak. Bu süreçte, ikili ilişkilerimizle ilgili problemler ortaya çıkabilir. Aşk ve sevgi alışverişlerinde soğukluk ve mesafe araya girebilir. İlişkimizi sorgulayabiliriz. Öte yandan, aşk ve romantizm konularıyla alakalı bir karmik durum varsa çözülebilir, yani ya ayrılmaya karar verebilir ya da var olan ilişkideki pürüzleri halledip beraber yola devam edilebilir. Finansal bakımdan ise düşüşler ve sıkıntılı durumlar yaşanabilir.

22 Temmuz 2017 tarihinde ise KAD (Kuzey Ay düğümü) Merkür ile kavuşacak ve GAD (Güney Ay düğümü) Merkür ile karşıt açı kuracak. İletişim akıcı ve net bir hale gelebilir. Önemli kararlar alınabilir. Öte yandan, karar alırken enine boyuna düşünmek ve fikirlerine değer verdiğimiz kişilerden de görüş almak yerinde olabilir. Atacağımız imzalara ve yapacağımız anlaşmalara dikkat etmek gerekir.

21 Ağustos 2017 tarihinde Aslan burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek ve tutulma kuzey Ay Düğümü tarafında olacak ve Regulus yıldızıyla kavuşacak. Bu yıldız Mars-Jüpiter doğasında olan Kraliyet yıldızlarından biridir. Regulus şiddet, yıkıcılık, intikam, hapis gibi negatif etkileri sahip olan ama öte yandan, büyük başarı,güç ve bağımsızlık da getiren bir sabit yıldızdır. Var olan gücümüzü ve başarımızı kötü yere kullanmazsak, kibirlenmezsek ve egomuzun tuzağına düşmezsek bize getirileri inanılmaz olabilir. Liderlik ve yaratıcılık ile ilgili konular ön planda olacak.

26 Ağustos 2017 tarihinde Mars KAD ile kavuşacak. Uzun zamandır bahane uydurup askıya aldığımız konularda aksiyon almak için bir fırsat sunabilir bu görünüm ve başarı getirebilir. Öte yandan, kazalara ve sakarlıklara da neden olabilir.

6 Eylül 2017’de Ay düğümleri Jüpiter ile uyumlu görünümde olacak. Jüpiter’in iyicil etkilerini tetikleyecektir. Bolluk ve bereket artabilir hayatlarımızda. Manevi ve maddi bakımdan güzel gelişmeler yaşanabilir. Kişisel gelişim içinde hoş bir görünümdür. Uzak yerlere yolculuklar fayda getirebilir.

Kişisel haritanızda Aslan-Kova aksları hangi eve düşüyorsa o evin konularıyla ilgili durumları deneyimleyeceğiz demektir. Örneğin, eğer haritanızda transit KAD Aslan-GAD Kova 1-7 aksında ilerleyecekse, demek ki kendini ortaya koymak, kendi hayatının dizginlerini eline almak, ikili ilişkilerde dengeyi bulmak ve işe yaramayan ilişkileri bırakmak gibi konular gündemde olacak.

KAD Aslan-GAD Kova geçişinin kısa yorumlarını yükselen burcuna göre okuyabilirsiniz.

Yükselen Koç: İçinizdeki çocukla daha çok irtibata geçebilirsiniz. Yaratıcılığınız artabilir ve yeni bir hobiye ya da spora başlayabilirsiniz. Romantik bir ilişkiye başlama fırsatı oluşabilir. Sosyal çevreniz de değişiklikler oluşabilir.

Yükselen Boğa: Ailenizle olan ilişkileriniz daha çok ön planda olacak bu süreçte. Yeni bir ev satın alabilir ya da evinizde dekorasyon ya da tadilat durumları oluşabilir. Kariyerinizle ilgili konularda sonlanmalar ve yeni başlangıçlar meydana gelebilir. Kendinizle daha çok vakit geçirme ihtiyacı hissedebilir ve bunun sonucunda kendinizi daha çok sevmeyi öğrenebilirsiniz.

Yükselen İkizler: İletişimsel becerilerinizi geliştirebilir ve fikirlerinizi daha bir cesaretle ortaya koyabilirsiniz. Daha çok seyahat yapma fırsatı elinize geçebilir ve bu seyahatlerde tanışacağınız kişilerle sıcak ilişkiler kurabilir ve ufkunuzu geliştirme şansını elde edebilirsiniz.

Yükselen Yengeç: Maddi olarak daha fazla kazanımlar elde edebilirsiniz ama harcamalarınız da bir o kadar artacaktır. Gayrimenkul yatırımı iyi bir fikir olabilir bu süre zarfında. İrade gücünüzle daha çok irtibatta olabilirsiniz. Manevi değerlere daha çok önem verebilirsiniz. İnsanlarla daha sıcak ve samimi ilişkiler kurabilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Yükselen Aslan: Kişisel görünümünüze daha çok önem vermeye, kendinizi ifade etmeye, hayatınızın dizginlerini elinize almanıza, daha çok eğlenmeye, kendinizi daha çok sevmeye ihtiyacınız var. Öte yandan, insanların ne düşündüğünü umursamayı bırakmanız ve hayatınızdan işe yaramayan ilişkileri çıkarmanız gerekebilir.

Yükselen Başak: Kendinizle daha çok vakit geçirme ve içe dönme ihtiyacında olabilirsiniz. Spritüel konular ilginizi daha çok çekebilir. Korkularınız ve kaygılarınızla alakalı bilinçaltı çalışmalar yapabilirsiniz. Diyet ve egzersiz konularında değişikliklere gidebilirsiniz.,

Yükselen Terazi: Sosyal çevrenizi genişletebilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Çeşitli dernek ve grup işlerinde yer alabilirsiniz. Sizinle aynı idealleri ve fikirleri paylaşan kişiler hayatınıza girebilir.

Yükselen Akrep: Kariyer ve iş konularında parlayabilirsiniz. Eski işinizi bırakıp tamamen farklı bir iş kolu seçebilirsiniz. Ev ve aile ile ilgili sıkıntılı durumlar geride kalabilir.

Yükselen Yay: Hayata bakış felsefenizde yenilikler oluşabilir. Yurtdışı seyahatleriniz ufkunuzu genişletmenize oldukça yardımcı olabilir, yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Kişisel gelişim ön plana çıkabilir.

Yükselen Oğlak: Diğer kişilerden gelebilecek kazançlar oluşabilir, örneğin eşten. Daha derin ilişkiler geliştirebiliriz. Miras, vergi ve kredi gibi konular ön planda olabilir. Manevi ve maddi değerlerde bir takım değişiklikler söz konusu olabilir.

Yükselen Kova: Evlilik kararı alabilirsiniz ve ortak çalışmalar hayatınıza girebilir. İlişkilerle ilgili denge bulmak gerekebilir. Tek başına hareket etmekten çok beraber hareket etmek gerekebilir ve bencil davranışlardan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

Yükselen Balık: Günlük rutinleriniz, sağlık, iş ortamınız ile ilgili yenilenmeler içinde olabilirsiniz. Örneğin; daha sağlıklı yiyecekler tüketme kararı alabilirsiniz. İş ortamında daha çok parlama fırsatını da elde edebilirsiniz. Bir evcil hayvan evlat edinebilirsiniz.

Sevgilerimle,

Burçin B. Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..