Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

Ayaktan başa ahlaksızlık

Ayaktan başa ahlaksızlık
 

“Alman televizyon kanalı RTL’de pazartesi akşamı yayınlanan Ekstra Magazin (Extra-Das RTL-Magazin) adlı program, bir Türk ve bir Alman kadını Türkiye’ye tatile gönderdi ve yaşadıklarını başından sonuna gizli kameraya çekti.

Beş ayrı yere gitti kadınlar ve bakın başlarından neler geçti... Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu yazdı:

1- Hamburgercide

Herkesin görebildiği yerde asılı olan fiyatları Türk kadına lira, Alman kadına euro olarak söylediler.

Yani Türk kadın hamburgeri 6 liraya, Alman kadın 6 euroya aldı.

gazetevatan.com

Haberin devamını okuyabilirsiniz. Taksicisinden hamburgercisine kadar insan kazıklayan bir millet görüntüsü yansımış Alman TV sinde. Bu millet bu kazıklama ve hortumlama alıştırması alışkanlıklarını nereden ediniyor acaba?

Balık baştan, kıçtan her yandan kokuyor, kokuşuyor. Bir milletvekili için bugünlerde söylenen “dişleme” iddiaları karşısında yetkililer sessiz kalıyorsa, taksici de bundan cesaret alarak turiste basıyor kazığı. Sonra Türk milleti adına dalgalanıyor bu şerefsizliğin flaması. Milyonlarca masum ve dürüst insan sırf bu kepazeler nedeniyle lekeleniyor.

Bu adamlara aşağılık da desek, şerefsiz de desek ne yazar, şimdi Almanların kafasında kalan görüntü 6 rakamının bazılarına YTL bazılarına euro olarak işlediğidir. Bir çürük patates tüm çuvalı çürütüyor.

Ramazan geliyor bunlar en önde oruç tutar, ilk safta namaza dururlar. Din ve ahlak adına kendilerinden başlayarak herkesi kandırma peşindedirler. Çünkü kandırmak, ve üç kağıtçılık bunların kanına işlemiştir.

Yazıklar olsun.

Trilyon hortumcusu olması nedeniyle mahkum olan bir eski başbakan da affa uğradı. O başbakanımızın da alnı secdeden kalkmazdı.

Nedir bu memleketin hali pür melali?

Sıradan insanların üzerine üzerine giden, “dişli” insanları affeden bir anlayış olur mu? Olursa bu anlayışın adı nedir?

Yakında belediye seçimleri yapılacak, bakalım sevgili halkımız nereye yönelecek. Yönelecek neresi var diyeceksiniz, ben hala inanıyorum ki bu ülkenin gerçekten sevenleri var, halkını, insanları kazıklamayanları var veya ortaya çıkacaklar.

Sağım sarımsak solum soğan deyip her yönden gelen kokuların sonuna gelmez isek zararını yine biz halk olarak çekeceğiz. Hangi krizden halk mutlu çıktı, hangi kriz bazılarını zengin etmedi ki? Bu ahlaksızlık görüntüleri beni utandırdı, belki milyonları da utandırdı, ama değişen bir şey olmayınca, bunun ardı umutsuzluk olur.

Umutsuzluk ise fesat sahiplerine yarar.

Güvendiğimiz dağ kalmadı. Hepsi karlı.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..