Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Ayamama deresi unutulmasın

Ayamama deresi unutulmasın
 

Ayamama Deresi


Titri büyük, yöneticiler sözüm size;

Oy diye, diye Anadolu halkını büyük şehirlere göçe zorladınız, yatağını yorganını sırtına vuran, garip köylüm daha iyi bir yaşam için göç etmek zorunda kaldı. Büyük şehirde sudan çıkmış balık misali, ne yapacağını bilemiyen garip köylüm, önce başını sokacak bir dam aradı. Devletin ileri gelen büyük yöneticileri başının çaresine bak dediler.

Çünkü bu insanlar onlar için seçim zamanı önemliydi. Seçim zamanı hatırları sorulur, oyları alınırdı. Garip köylümde dağ demedi, taş demedi, orman demedi, dere yatağı demedi, düz ova demedi kondurdu, konduyu bir gecede. Soktu başını bu yapıya dam diye.

Bundan sonra sorunlar yumağı oluşmaya başladı. Yol yok, su yok, elektrik yok yani altyapıdan eser yok, iş aslanın ağzında mırıldanmalar başladı. Allahtan bu arada seçimler yaklaştı, titri büyük yöneticiler, garip köylüyü hatırladı. Vaadlerle birlikte, göz boyamaca asfaltlar döküldü. Elektrik, su için ön çalışmalar başlatıldı.

Bir dörtyılda böyle geçti, geldik 2009'a ne dağ kaldı, ne taş kaldı, ne ova ne orman, nede içecek su. Her yer yağmalandı, beton yığınına döndü.

Ama bu arada ''AYAMAMA'' deresi unutuldu. Gözlerimi kaparım, kulaklarımı tıkarım diyen, titri büyük yöneticilere öyle bir ders verdi ki , yenilir yutulur cinsten değil.

Oy alacağız diye, köylerinden, yurtlarından ettikleri garip köylümü yuttu, ''AYAMAMA'' deresi.

Eğer içinizde biraz vicdan, biraz Allah korkusu kaldıysa, titri büyük yöneticiler, bu garip köylümden çıkıp özür dileme büyüklüğünü gösterip, biz bu işi beceremedik diye, istifa etme gibi bir beceriye imza atabilirsiniz.

''AYAMAMA DERESİ'' BİR ŞAMAR GİBİ HER ZAMAN KARŞINIZDA DURACAKTIR..

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..