Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '20

 
Kategori
Blog
 

AYASOFYA RUHU VE SİYASİ BOYUTU

DEĞERLİ ARKADAŞLAR

Sizlerin karşısına bu haftanın en çok konuşulan  ayasofyanın müzeden ibadethaneye dönüştürülsün mü dönüştürülmesin mi konusuna işlemeye çalışacagım.

Arkadaşlar

Ayasofya TÜRK

Ayasofya MÜSLÜMAN

Ayasofya FATİH SULTAN MEHMET

Ayasofya OSMANLI RUHU

Ayasofya kısaca olarak MÜSLÜMANLARIN ORTAK NOKTASI DEMEKTİR.

Yıllardan beri arada arada konuşulan ayasofya konusu bugün yine karşımıza çıkmıştır. Bazı siyasi partiler yada siyasi liderler ne derseniz diyin ayasofyanın müzeden ibadethaneye dönüşsün mü dönüşmesin mi ötesinde günümüz siyasi politikası haline gelmiştir. Böyle anlamlı ve türklerin simgesi haline gelen noktaların gününüz kısır siyasetine emel edilmesi çok büyük bir yanlıştır.

Fatih sultan mehmet’in hatırası , istanbul başta olmak üzere tüm avrupanın göz bebegi olan ayasofya sen ne büyük bir anlam taşıyorsun ki , kimin ne çıkarı varsa hemen kendini belli edebiliyor. Ama böyle anlam taşıyan tarihi yerler günümüzde genellikle müslüman topraklarında olması dahi çok  büyük mesajlar verebiliyor tüm dünyaya. Ayasofyanın böyle kilit denilebilecek bir noktada kararı verecek tek ülke türkiyedir. Çünkü türk topragıdır.

Gelelim şimdi ayasofya ibadethaneye açılsın mı açılmasın mı konusuna

Benim bu konu hakkında iki düşüncem mevcuttur.

  1. Ayasofyanın böyle zamanlarda dahi ince elenip sık dokunarak karar verilmesi , bunların nasıl bir sonuç verecegine hesaplanması lazımdır.  Müzeden ibadethaneye konusu dahi açılınca avrupanın şımarık çocugu hemen sahneye çıktı esmeye başladı ancak türk fırtınası bu esmeye hemen durdurmuştur. Şunu unutmamak lazım şımarık çocugu sahneye tek başına çıkmamıştır bu gibi durumlarda arkalarında güç ve güçler mevcuttur işte bu yüzden diyorum ki bu gibi durumlarda neyin nasıl olacagına iyice düşünülmelidir.
  2. Ayasofyanın ne olacagına karar verebilecek tek ülke türkiyedir. Sebebi buranın tapusu türklerindir. Burası yıllardan beri müze olarak kullanıldığından dolayı müslüman alemi için bir sıkıntı haline gelmiştir. Bazı kesimler açılsın bazı kesimlerde açılmasın diye düşüncelerine iletiyorlar.

 

Evet arkadaşlar günümüz siyasetçileri çok dürüstler ise bu konuda yılların özlemi hemen bitsin ve tüm müslüman alemi namazlarına eda etmeye başlasınlar. Son olarak şunu söylemek istiyorum.

AYASOFYA TÜRK

TÜRK AYASOFYA’DIR

 

Sevgi ve selamlarıma sunarım

 

HÜSEYİN YURTDAŞ

 
Toplam blog
: 13
: 115
Kayıt tarihi
: 11.01.18
 
 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM. ..