Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Müzik
 

Aydın'da Klasik Türk Musikisi Korosu Gönüllerde Taht kurdu

Aydın'da Klasik Türk Musikisi Korosu Gönüllerde Taht kurdu
 

Batı Anadolu’muzun şirin kentlerinden biri olan Aydın’da öteden beri sosyal ve kültürel çalışmaları göz dolduruyor. Bu yeşil ilimizde sanatçılarımızın sosyal ve kültürel faaliyetleri Aydın’ın adını yüceltiyorlar, tebrik edilmesi çalışmalar oluyor. Geçenlerde Anneler Günü münasebetiyle Aydın Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Salonunda Annelerimiz yakışır bir KONSER izleme fırsatını bulduk. Aydın Kültür ve Sanat Derneği Klasik Türk Musikisi Korosu hazırladığı birbirinden güzel şarkılardan örülü bir konseri birlikte izledik.

Bu değerli konserin Sponsoru ve desteleyicisi Bilal Sabuncu A.Ş. idi. Bu bir bahar konseri idi. Sergilenen şarkılarda ve koro da bir tatlı bir bahar havası vardı.  Aydınlılar Aydın Kültür ve Sanat Derneği Bilal Sabuncu A.Ş. desteğindeki Klasik Türk Musikisi Korusuyla buluştu. Şükran Güngör Tiyatro sahnesi tıklım tıklımdı. Yer bulmayan bazı vatandaşlar salonun gerisinde bu koroyu keyifle izlediler. Biz Söke’den Halil Özşarlak, Fahri Sevil, Ali Sarayköylü ve bu satırların yazarı olarak bu güzelim bahar kokulu geceye katıldık. Özellikle unutmadan arz edeyim böyle şiir tadında bir geceyi bize izleme fırsatını veren sevgili Halil Özşarlak ağabeyimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

Bu muhteşem gecenin açılışı Klasik Türk Musikisi sanatçısı ve uzun yılların bestekârı Nedim Timoçin tarafından kısa ve özlü akıcı bir Türkçe ile yapıldı. Koronun şefi Uğur Şumnulu ve gecenin sunucusu İrem Akçay’dı. Koro Şefi Uğur Şumnulu şarkılarla birlikte zarif nüanslarla koronun bitimine kadar hiç yorulmadan ve aksatmadan heyecan dolu hareketle koroyu başarıyla idare etti. Gecenin sunucusu İrem Akçay’ da akıcı ve pürüzsüz bir Türkçeyle hiç tökezlemeden görevini başarıyla tamamladı. Anılan bu koro gecesinde tam 42 kişi vardı. 41 kere maşallah diyorum. Hazırlanan koro iki bölüm halinde hazırlanmıştı.

1.BÖLÜM:

1.Bölüm de okunan şarkıları ve o gecede görev alanları yazıyorum:

1- Şehnaz  Peşrevi / Müzik kemani Ali ağa, 2- Feryardi Feryadıma İmdat edecek yok, Müzik: Tamburi Cemil BEY, Makamı: Şehnaz,  Koro,Söz:Nigar Hanım,  anım, 3- Beni Ateşlere Salan O kapkara Siyah Gözler, Müzik: Z. Arir ATAERGİN, Makamı Bayati,  Koro, Söz Necati TOKYAY, 4- Koklamaktan Kurudu Odamda Sarı Güller, Müzik : Halil ALTINKÖPRÜ, Makamı: Acemkürdi, Solist: Sıdıka Önder, Söz: Erdal KIVILCIM, 5- İstanbul’a Özlem ( İstanbul’um Sen Ne kadar Güzelsin ) Müzik: Uğur ŞUMNULU; Makam:Rast, Koro,Söz : Halil ÖZŞARLAK, 6-  Unutturmaz Seni Hiçbir Şey Unutulsam da Ben , Müzik: Ekrem GÜYER, Makam: Nihavent, Solist: Süleyman ERAYDIN, 7- Oyun Havası, Müzik: Haydar TATLIYAY, Makam Nihavent, 8- Bir Nev- Civane Dil Müpteladır ,Müzik: III.Selim,Makamı Şehnaz ( Koro ), 9- Ey Dilber-i İşve baz, Müzik Rahmi Bey,  Makam: Şehnaz, ( Koro ) Söz: Rahmi Bey,  10- Gönül Durmaz Su gibi Çağlar, ,Müzik: İsmail DEDE  EFENDİ, Makam: Şehnaz, ( Koro ), 11- Şehnaz Longo ,Müzik: Santuri  Ethem Bey…. Bir ara dinlemeden sonra 2.  fasıl başladı:

2. BÖLÜMÜ:

İkinci bölümde seçilen şarkılar genelde  “unutmak, Unutmamak” eylemi üzerinde kurulmuştu. Bunların dokuz tanesi  "unutmak " eylemimini  çağrıştırıyordu. Söylenen ve sergilenen şarkı ve koroları aynen sunuyorum: 

1-  Seni  sesini Gözlerinin Rengini Unutabilsem. Müzik: Sadi HOŞSES, Makam: Hüzzam, ( koro ), 2- Hayat Budur Sevgilim Geçenler Unutulur, Müzik: Hüseyin MAYADAĞ, Makam: Hüzzam, ( koro ),3- Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim, Müzik: Amir ATEŞ, Makam: Segâh, Solist: Merve SEZER, Söz: Behlül BEKTAŞ, 4- Unutmadım Seni Ben, Müzik: Şekip Ayhan ÖZIŞIK, Makam: Karcığar, Solist Savaş KALELİOĞLU, 5- Senin Güzel Yüzünü Senin Şirin Sözünü Unutmadım, Müzik: Şekip Ayhan 0ÖZIŞIK, Makam: Hicaz, ( koro ), 6- Seni Ben Unutmak İstemedim, Müzik: Amir ATEŞ,  Makam: Hicaz, Solist: Nazan SARIERLER, 7- Unutamıyorum, Unutamıyorum, Müzik: M. Avni ANIL, Makam: Hicaz, ( koro ), 8- Unuturum Diye Yorma Kendini, Müzik: Ünal NARÇIN, Makam Suzidil, ( Koro ),Söz: G.Tekin GÖRENÇ, 9- Unutulmuş Birer Birer, Eski Dostlar, Eski Dostlar, Müzik: Gül tekin ÇEKİ, Makam: Rast, Solist: Seyirci, Söz: Hayri MUMCU, 10- Kalbe Dolan O ilk Bakış, Müzik: Erol SAYAN, Makam: Nihavent, ( koro ),Söz: Mehmet GÖKKAYA, 11-Aşka Gönül Vermem, Aşka İnanmam, Müzik: Baki ÇALLIOĞLU, Makam: Nihavent,  ( Koro ), Söz: Mehmet GÖKKAYA, 12- Son Mektup, Müzik: Yıldırım GÜRSES, Makam: Nihavent, ( koro), Söz: Baki ÇALLIOĞLU, 13- Nihavent Longa, Müzik: Kevser Hanım, (  koro ),  

Şimdi Koroda  görev alan Koristler  ve saz elemanlarını yazıyorum:  Nedim Timoçin, Mustafa Güleryüz, M. Kasım Başer, Yaşar Güney, Ahmet Urtekin ( UD ), Hüseyin Türkel ( KEMAN ), Süleyman Akveren ( KANUN ), Tevfik Kalgay ( Ritim ), Aysel Göçer, Okyay Selçuk, Dinçer Pehlivan, Gülşen Pehlivan, Behice Özdemir, Sadettin Sücüllü, Nihal Şener, Nazan Sarıerler, Ahmet Başdemir, Sıdıka Önder, Süleyman  Eraydın, Gönül Özbilgi, Suat Özbilgi, Bayar Gökçe, Naran Karen Kapkıran, Emine Beyhan, Ahsen  Dinçer, Dilek Samur   Hüseyin Özdemir, Nüket Karakaş, İbrahim Yıkar, Kamiran Mert, Savaş Kalelioğlu, Murat Karataş, Şenol Alpan, Turgut Yaşasın, Nilgün Şekerci, Nureyya Çetinkaya,  Demet Öztürk,  Erhan Özcan,  Cengiz Kanat,  Mücahit Ali Tamer,  Ünver Pazarlı ve Mehmet Orhan. Konuk: Sazlar: Yener Elmas (keman), Ramazan Düzağar ( Kılarnet ), Erkan Süren ( Ritm saz).

Sözün özü, Aydın Kültür ve Sanat Derneği Klasik Türk Musikisi Kornosu 12 Mayıs2012 gecesinde Anneler Günü bağlamında bizlere dolu dolu şiir tadında bir gece yaşattılar. Solistlar ve koro ekibi ayakta alkışlandı. Sanatımız ve kültürümüz adına başta sanatçı Nedim Timoçin  koro Şefi  Uğur Şumnulu ve  bu sanat severlere destek veren Derneğin sponsordu  Bilal Sabuncu A.Ş, mensuplarına  ve tüm emeği geçenlere  teşekkür ediyor ve yazımı  Söke’nin adını ağartan ve bayraklaştıran değerli duayenimiz  Eczacı yazar Halil ÖZŞARLAK Ağabeyimizin  yazdığı ve   Bestekar Uğur ŞUMNULU tarafından bestelenen ve gecede koro halinde sergilenen  “İSTANBUL’A  ÖZLEM” başlık   şiiriyle yazıma son vermek istiyorum.  

Yeşil sende, mavi sende, mor sende

Renk cümbüşü olmuşsun yüreğimde

Segâh sende, hicaz sende, rast sende

İstanbul’um sen ne kadar güzelsin

***

Ortaköy’ün boynu altın gerdanlık

Arnavut köy sanki mavi nazarlık

Beykoz ise cennet olmuş ormanlık

İstanbul’um sen ne kadar güzelsin

***

Bebek uçan kanatlanmış bir peri

İstinye boğazda Yüzen bir gemi

Bak karşıdan el ediyor Kandilli

İstanbul’um Sen ne kadar güzelsin

***

Keman sende, tambur sende ney sende

İşve sende, bade sende, Mey sende

Gönül sazımı titreten şey sende

İstanbul’um sen ne kadar güzelsin.

     Eczacı yazar / Halil ÖZŞARLAK

 12 Mayıs 2012- AYDIN 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..