Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '18

 
Kategori
İnançlar
 

Ayetel Kürsi'nin En Çok Okunan Ayet Olduğunu Biliyor musunuz?

Ayetel Kürsi'nin En Çok Okunan Ayet Olduğunu Biliyor musunuz?
 

ayetel kürsi


Bir çok alim Ayetel Kürsi'nin faziletini vurgulamışlardır. Günümüzde gelenek olarak Ayetel Kürsi her namazın arkasından okunmaktadır. Her akşam ve sabah okumayı alışkanlık yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayetel Kürsi oku
Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum, la te'huzühu sinetüv vela nevm, lehu ma fis semavati ve ma fil ard, men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih, ya'lemü ma beyne eydihim ve ma halfehüm, ve la yühıytune bi şey'im min ilmihi illa bi ma şa', vesia kürsiyyühüs semavati vel ard, ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel aliyyül aziym

Ayetel Kürsi Meali - Anlamı (Diyanet):
Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir?

O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Ayet'el Kürsi'nin Faziletleri:
Ayetel Kürsi faziletleri bakımından okunması çok faydalı görülen ayetlerdendir. Peygamberimizden faziletleri ile ilgili bir çok rivayet bulunmaktadır. En büyük faziletlerinden biri şeytana ve cinlere karşı muhafaza etmesidir.

Bir çok kaynakta belli sayılarda okunması yönünde bilgiler bulunmaktadır. Faydasının görüldüğüde belirtilmektedir. 7, 50, 170, 313 kere okunması yönünde bilgiler bulunmaktadır. Belli sayıda okunmak istendiğinde okurken samimiyet, istek ve süreklilik çok önemlidir. Görüşler bir sefer yapıp diğer seferi yapmadığınızda faydası tam olmayacağı yönündedir. Kabulü için süreklilik ve samimiyet önemlidir.

Akşam yatarken okuduğunuz vakitte sabah olana kadar şeytan size yanaşamaz. Allah'ın tayin ettiği muhafız sizi sabaha kadar korur.

Sağına, soluna, önüne, arkasına, aşağı, yukarı ve içine olmak üzere toplamda 7 kere okuyup üflerse ona hiç bir bela isabet etmez.

Ayete'l Kürsi sürekli okunan eve şeytan giremez. Büyü gibi şeyler yok olur.

Devamlı okuyan kişi dünya ve ahirette büyük mevkilere yükselir. Rızkı genişler, günahları af olunur, O kişiye Allah hayır kapılarını açar.

Her namazın ardından okuyana Cennet kapıları açılır ve istediği kapıdan cennete girer.

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 282
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

Dini konularda içerikler yazmaktayım. Kişisel websitem üzerinden içerikler yazıp paylaşımlar yapa..